Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #42

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2014, 21:41 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die niet mogen ontbreken op jouw iPad. Deze week een app voor het beheren van je comics en een leuk spel.

Eurovision Song Contest

Sinds jaar en dag wordt er jaarlijks een Europese zangwedstrijd georganiseerd, de Eurovision Song Contest. Die hebben dit jaar voor het eerst een app voor de iPad uitgebracht waarmee je op de hoogte kan blijven van de laatste ontwikkelingen, de liedjes en de deelnemers per land. Ook kan je per land zien wat er op de sociale netwerken besproken wordt over de desbetreffende deelnemer. Als je fan bent van dit zangfestijn is dit de app die niet mag ontbreken.

ipad-songfestival

Deze app is gratis verkrijgbaar in de App Store.

  • Eurovision Song Contest

World of Goo HD

Dit spel heeft al een aantal keer op de ‘Uitgelicht’ pagina van Apple gestaan, zo vermakelijk is het. Het doel van World of Goo HD is om een constructie te bouwen van (slijm)balletjes zodat de resterende (slijm)balletjes via die constructie naar de afvoerpijp kunnen, zoals je kan zien in onderstaande afbeelding. Het spel heeft een behoorlijk aantal levels, het is dan ook goed voor uren vermaak. Bovendien is de muziek op de achtergrond ook leuk om naar te luisteren.

ipad-worldofgoohd

Deze app kost 4,49 euro in de App Store.

  • World of Goo HD

Comic Zeal

Vroeger kon je bij je vrienden opscheppen door je verzameling stripboeken te laten zien. Suske en Wiske’s, Donald Duck’s, noem maar op. Tegenwoordig zijn heel veel van die stripboeken digitaal, je kan ze dus kopen als .pdf of .cbr/.cbz bestand. Die laatste twee formaten komen het vaakst voor, maar juist die formaten worden niet ondersteund door iBooks van Apple. Om ze toch te kunnen lezen en op te slaan heb je dus een andere app nodig. Comic Zeal doet dit al een aantal jaar heel erg goed, bestanden importeren gaat lekker snel via iTunes en stripboeken/manga en tijdschriften worden automatisch in series geplaatst. Er zijn wel meerdere comic readers verkrijgbaar, maar of ze zien er heel lelijk uit, of ze missen functionaliteiten zoals het automatisch herkennen van een serie.

ipad-comiczeal

Deze app kost 4,49 euro in de App Store.

  • Comic Zeal

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.