Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Windows tablet #8

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2014, 11:02 CategorieApplicaties

Elke week brengen we je de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die niet mogen ontbreken op jouw Windows tablet. Deze week onder andere een toffe game en een app om je notities wat beter te ordenen.

FIFA 14

Bijna iedere voetbalfan kent het spel FIFA wel, wat al sinds de jaren ’90 bestaat. Vroeger kon het alleen gespeeld worden op een Windows pc, later ook op de Xbox en de Playstation, en nu verschijnt het populaire voetbalspel op de Windows tablet. En (deels) gratis!

Het spel is geoptimaliseerd voor gebruik op tablets. Er is zelfs een speciale besturingsmethode voor ontwikkeld, die je in het begin van het spel wordt uitgelegd. In de gratis versie van FIFA 14 kan je een aantal wedstrijden spelen maar heb je verder geen toegang tot de andere spelmodi, zoals Ultimate Team of Carrière. Daarnaast zijn er verschillende achievements om te bemachtigen.

fifaedit

Met een in-app aankoop worden deze spelmodi beschikbaar. Het is wel handig om je tablet aan de oplader te leggen als je dit spel speelt, want je batterij gaat vrij snel leeg. Ook neemt FIFA 14 wel een boel ruimte in: 1GB. Maar desondanks is FIFA 14 een puike game die niet mag ontbreken op je Windows tablet.

FIFA 14 is gratis uit de Windows Store te downloaden.

  • FIFA 14

Sticky Notes 8

Wanneer je graag snel wat notities wilt maken of je notities op een leuke manier wilt weergeven, dan is Sticky Notes daar bij uitstek voor geschikt. Op Windows 7 zat een populaire “plaknotities” functie, en deze app brengt dezelfde functionaliteit een beetje naar je tablet. Je kunt via de app verschillende notities aanmaken en bewerken. Daarnaast kun je de notitievelletjes ook van kleur veranderen en verslepen naar andere plekken. Een andere leuke feature is het feit dat je ook foto’s in notities kan plaatsen. Al met al een prima app om notities mee bij te houden!

filesedit

Sticky Notes 8 is gratis uit de Windows Store te downloaden.

  • Sticky Notes 8

Files & Folders

Om op je tablet enigszins aan bestandsbeheer te doen is vrij lastig. Je kunt in de desktopomgeving wel meerdere bestanden selecteren en beheren maar deze interface is niet geoptimaliseerd voor tablets, wat het proces erg langdurig en niet intuïtief maakt. Gelukkig is daar Files & Folders! Met deze app kun je in een touch-vriendelijke omgeving gemakkelijk al je bestanden beheren. Nieuwe folders aanmaken, bestanden hernoemen of verslepen of ze verwijderen is zo gepiept. Daarnaast kun je de app in de “snapped” modus, gebruiken, wat erg handig is. Ook heeft de Files & Folders app de mogelijkheid om video’s binnen de app af te spelen. 

stickynotesedit

Files & Folders is gratis uit de Windows Store te downloaden.

  • Files & Folders

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een Windows tablet? Laat het weten in de reacties en wie weet staan ze in de editie van volgende week!

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.