Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste review Huawei MediaPad X1 gepubliceerd, verkoop in Azië gestart

Geschreven door
Geplaatst op1 april 2014, 11:17 CategorieAndroid

Afgelopen februari presenteerde Huawei tijdens MWC 2014 twee nieuwe tablets. Het meest interessante model is de MediaPad X1, een 7-inch tablet met hoge resolutie display en mobiel internet via 4G. Inmiddels is de tablet op de Aziatische markt verschenen en is ook de eerste review gepubliceerd.

De Huawei MediaPad X1 is een interessante tablet die voor de zomer nog in de Nederlandse winkels moet liggen voor een prijs van 399 euro. Voor dit stevige prijskaartje krijg je onder meer een 7-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, een HiSilicon Kirin 910 quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is, een 13 megapixel camera aan de achterzijde en draadloze communicatie middels WiFi, Bluetooth 4.0 en 4G. Enig minpuntje is dat de tablet, zoals het er nu uitziet, met Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem gelanceerd zal worden.

CNET heeft de MediaPad X1 al aan een uitgebreide review mogen onderwerpen en was redelijk tevreden over de tablet. Zo is de behuizing solide en gemaakt van hoogwaardige materialen, weet het display door de hoge resolutie en helderheid te overtuigen, en maakt de camera aan de achterzijde goede kwaliteit foto’s. Daarbij kan het apparaat door de 4G-module en gsm-module voor snel mobiel internet en voor telefoongesprekken gebruikt worden. Het grootste minpunt van de tablet is echter de software. De MediaPad X1 draait op een wat verouderde versie van Android en Huawei heeft daar overheen de eigen, onoverzichtelijke, Emotion interface gelegd. Deze interface zorgt voor mindere prestaties en is lastig te navigeren. 

In Azië is de Huawei MediaPad X1 inmiddels al te koop voor omgerekend zo’n 300 euro. Echter is dit model alleen voorzien van 3G voor mobiel internet. De 4G-versie die naar Europa komt moet voor de zomer nog in de winkels liggen. Huawei laat weten dat een exacte lanceerdatum nog niet bekend is.

  • Delen:
Huawei MediaPad X1 7.0
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

  1. M.rijn
    25 juni, 2014 om 20:41

    Geachte H/M graag wil informatie over de telefoon tablet type Huawei MediaPad X 17.0 en Prijs groeten M.r.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.