Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Geen gratis versie Office 2013 meer voor Windows 8.1 tablets

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2014, 13:01 CategorieWindows

Het is nog geen jaar geleden dat Microsoft aankondigde Office 2013 gratis beschikbaar te stellen op tablets met een formaat van 10-inch of kleiner. Er lijkt echter nu al een einde te komen aan deze regeling want Microsoft zou de volledige licentie willen vervangen door een abonnement.

Veel fabrikanten van Windows 8 tablets leveren momenteel een gratis versie van Office 2013 Home & Student Edition mee, welke zonder beperkingen toegang biedt tot Word, Excel en PowerPoint. Hoewel Microsoft het zelf nog niet officieel aangekondigd heeft melden verschillende websites, waaronder het Franse Minimachines, dat het einde van gratis Office voor tabletgebruikers nabij is. 

Microsoft zou in plaats hiervan gaan inzetten op Office 365, de abonnementsdienst waarmee je op verschillende apparaten toegang krijgt tot Office-programma’s en je documenten in de cloud kunt opslaan. Onder meer de nieuwe Office-apps voor de iPad vereisen een abonnement op deze dienst om documenten en presentaties te kunnen bewerken. Voor Windows 8 tablets kiest Microsoft mogelijk voor dezelfde strategie.

Kopers van een Windows 8 tablet kunnen binnenkort waarschijnlijk een eenvoudig stukje papier met een link en een code erop in de doos vinden waarmee een jaarabonnement op Office 365 geactiveerd kan worden. Gedurende dit jaar is er onbeperkte toegang tot de Office-apps maar na dit jaar moet de gebruiker zelf een nieuw abonnement afsluiten om de programma’s te kunnen blijven gebruiken. 

Microsoft maakte eerder deze maand bekend dat het bedrijf geen licentievergoeding meer vraagt voor Windows 8 tablets met een formaat van 9-inch of kleiner. Dit bekent dat fabrikanten van deze tablets minder kosten hebben en de prijzen voor consumenten mogelijk omlaag gaan. Dit betekent echter ook minder inkomsten voor Microsoft en met de Office 365-strategie lijkt Microsoft een nieuwe manier gevonden te hebben om consumenten aan zich te binden en inkomsten zeker te stellen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.