Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gelekte iconen wijzen mogelijk op nieuwe Android-versie

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2014, 11:31 CategorieAndroid

Google is mogelijk van plan Android in een nieuw jasje te steken. Dit blijkt uit een set gelekte iconen geplaatst door website Android Police. Het ontwerp toont veel overeenkomsten met de iconen van Google’s webdiensten.

De nieuwe stijl zou bekend zijn onder de naam Moonshine. De iconen zouden een wat plattere look krijgen met een duidelijke schaduw. Voor het huidige ontwerp gebruikt Google juist iconen met meer diepte.

Door te kiezen voor de nieuwe iconen maakt Google het gehele ontwerp een stuk consistenter. Nu gebruiken ze namelijk verschillende soorten iconen voor dezelfde dienst. Het icoon van de webdienst van bijvoorbeeld Gmail wijkt erg af van het Android-icoon. De overstap zou er echter wel betekenen dat de huidige richtlijnen voor het ontwerpen van Android-iconen op de schop moet.    

Het is niet bekend of de gelekte iconen direct in de nieuwe versie van Android terechtkomen. Eind juni houdt de zoekmachinegigant zijn jaarlijkse Google IO-conferentie waarop vaak nieuwe software aan het publiek wordt getoond.

Wat Google op de bijeenkomst gaat tonen is nog niet bekend. Maar dat zou dit jaar net zo goed een kleine update kunnen zijn naar Android 4.5 in plaats van een geheel vernieuwde versie 5.0. In dat geval moeten we dus nog even wachten op de nieuwe iconen. 

In de tussentijd kunnen we mogelijk een kleine update voor Android 4.4 KitKat verwachten. Eerder deze maand verschenen de eerste details over Android 4.4.3 KitKat, een update die met name in het teken lijkt te staan van bug fixes.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.