Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gerucht: Nokia werkt aan Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2014, 10:55 CategorieAndroid

Nokia is nog geen grote speler in de tabletmarkt maar daar zou op termijn verandering in kunnen komen. Volgens nieuwe geruchten werkt het bedrijf namelijk aan Android tablets.

Op het gebied van tablets hebben we van Nokia tot op heden alleen de Lumia 2520 gezien. Deze 10.1-inch tablet draait op Windows RT-software en is in nog maar een beperkt aantal landen te koop. Onlangs introduceerde de Finse fabrikant ook zijn eerste X-serie smartphones met aangepaste versie van Android. De Nokia X zou in China veel verkocht worden en daarom zou Nokia reeds besloten hebben op termijn Android tablets te lanceren.

Volgens de collega’s van TabletManiak heeft Nokia inmiddels plannen klaarliggen voor de lancering van verschillende Android tablets. De website baseert zich op anonieme bronnen bij de fabrikant. Echter, de tablets zouden pas in 2016 op de markt komen, wat doet vermoeden dat de ontwikkeling van de tablets zich nog in een zeer vroeg stadium bevindt.

Nokia zou in totaal drie tablets in ontwikkeling hebben; een 7-inch, een 8-inch en een 10-inch model. Alle tablets worden volgens de anonieme bronnen met een minimale resolutie van 1080p uitgerust en draaien waarschijnlijk op dezelfde aangepaste versie van Android als de Nokia X. Dit houdt onder meer in dat de tablets geen toegang bieden tot de Google Play Store. Vooralsnog moeten we dit gerucht met een flinke korrel zout nemen, vooral ook omdat Nokia waarschijnlijk volgende maand officieel ingelijfd wordt door Microsoft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.