Gigabyte werkt aan Android tablet met 13.7-inch display

16 april 2014 1 Minuut 2 Reacties
Galaxy-NotePRO-12-feature

In benchmarkresultaten van GFXBench is de Gigabyte GSmart GX2 opgedoken. Deze tablet beschikt volgens de bijbehorende informatie over een 13.7-inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels.

Het ideale schermformaat van een tablet is afhankelijk van het gebruik maar het is een feit dat hoe groter de tablet, des te minder mobiel deze is. Dat weerhoudt fabrikanten er echter niet van grootformaat tablets te lanceren. Zo bracht Samsung begin dit jaar de Galaxy NotePRO 12.2 en Galaxy TabPRO 12.2 met 12.2-inch display op de markt. Het kan echter nog groter want Gigabyte werkt aan een tablet met een formaat van 13.7-inch.

In benchmarkresultaten van GFXBench is de Gigabyte GSmart GX2 opgedoken. Deze tablet beschikt volgens de bijbehorende informatie over een 13.7-inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en draait op het recente Android 4.4.2 KitKat.

Verder is de tablet voorzien van een Qualcomm Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz per kern, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen dat waarschijnlijk met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, en draadloze communicatie via Bluetooth, WiFi, NFC en GPS. Opvallend is dat er volgens de benchmarkinformatie ook ruimte voor een SIM-kaart aanwezig is. Aan de achterzijde van de tablet vinden we een 12 megapixel camera en aan de voorzijde een 1.8 megapixel webcam.

Vooralsnog is dit alles dat we weten van de Gigabyte GSmart GX2. Het is niet duidelijk of het om een stand-alone tablet of een all-in-one computer gaat, en daarbij is met een formaat van 13.7-inch het gewicht niet onbelangrijk. Kijkend naar de specificaties die we reeds weten gaat het waarschijnlijk om een middenklasse model. Maar, we moeten er ook rekening mee houden dat bijvoorbeeld het formaat niet correct is en dat we te maken hebben met een smartphone. Kortom, het is afwachten of en wanneer Gigabyte dit model aankondigt.

Reacties (2)