Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gigabyte werkt aan Android tablet met 13.7-inch display

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2014, 10:22 CategorieAndroid

Het ideale schermformaat van een tablet is afhankelijk van het gebruik maar het is een feit dat hoe groter de tablet, des te minder mobiel deze is. Dat weerhoudt fabrikanten er echter niet van grootformaat tablets te lanceren. Zo bracht Samsung begin dit jaar de Galaxy NotePRO 12.2 en Galaxy TabPRO 12.2 met 12.2-inch display op de markt. Het kan echter nog groter want Gigabyte werkt aan een tablet met een formaat van 13.7-inch.

In benchmarkresultaten van GFXBench is de Gigabyte GSmart GX2 opgedoken. Deze tablet beschikt volgens de bijbehorende informatie over een 13.7-inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en draait op het recente Android 4.4.2 KitKat.

Verder is de tablet voorzien van een Qualcomm Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz per kern, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen dat waarschijnlijk met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, en draadloze communicatie via Bluetooth, WiFi, NFC en GPS. Opvallend is dat er volgens de benchmarkinformatie ook ruimte voor een SIM-kaart aanwezig is. Aan de achterzijde van de tablet vinden we een 12 megapixel camera en aan de voorzijde een 1.8 megapixel webcam.

Gigabyte-bench

Vooralsnog is dit alles dat we weten van de Gigabyte GSmart GX2. Het is niet duidelijk of het om een stand-alone tablet of een all-in-one computer gaat, en daarbij is met een formaat van 13.7-inch het gewicht niet onbelangrijk. Kijkend naar de specificaties die we reeds weten gaat het waarschijnlijk om een middenklasse model. Maar, we moeten er ook rekening mee houden dat bijvoorbeeld het formaat niet correct is en dat we te maken hebben met een smartphone. Kortom, het is afwachten of en wanneer Gigabyte dit model aankondigt.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  17 april, 2014 om 20:40

  Het gaat over Gigabyte en dan plaats je een foto van een Samsung tablet. :-#

  • Martijn Chel
   17 april, 2014 om 20:49

   ?? Het gaat over een grote tablet en ik verwijs naar Samsung. Als jij een grote gigabyte Android tablet kan vinden zet ik die er wel in :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.