Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Goedkope Asus FE170CG Fonepad duikt op

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2014, 23:20 CategorieAndroid

De Asus Fonepad is een kleine tablet die ook als smartphone gebruikt kan worden en inmiddels heeft Asus al zoveel varianten en modellen in de Fonepad-serie gelanceerd dat we de weg een beetje kwijt zijn. Dat weerhoudt de Taiwanese fabrikant er echter niet van nog een model te lanceren in de vorm van de FE170CG.

Afgelopen week dook de eerste informatie op over de Asus K010, K011 en K013. Drie tablets die, zoals we eerder deze week begrepen, waarschijnlijk tot de Memo Pad-familie behoren. Echter, vandaag is ook het ontbrekende model, de K012, opgedoken en dit blijkt een Fonepad tablet te zijn.

Asus FE170CG

Verder onderzoek, onder meer in certificaten die door de overheid in China uitgegeven worden, maken duidelijk dat dit model ook gaat onder de naam FE170CG. Daarnaast zijn de eerste benchmarks van dit model opgedoken, waaruit de specificaties op kunnen maken.

De Asus Fonepad FE170CG is net zoals de andere modellen in de serie een 7-inch tablet maar beschikt over een relatief lage resolutie van 1.024 bij 600 pixels. De tablet draait op een Intel Atom Z2560-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, vergezeld door 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen. De tablet draait op Android 4.3 Jelly Bean en beschikt verder over twee camera’s, Bluetooth en WiFi.

Hoewel deze nieuwe Fonepad nog niet door Asus is aangekondigd zijn er al wel een aantal winkels in Azië die de tablet aanbieden. De tablet komt in een rode, witte, zwarte en blauwe variant, allen te koop voor een omgerekende prijs van ongeveer 90 euro. Of en wanneer dit model de Nederlandse markt bereikt is nog niet duidelijk.

Nieuwe Fonepad tablets

Afgelopen februari kondigde Asus tijdens MWC 2014 ook al twee nieuwe Fonepad tablets aan; de Fonepad 7 LTE (ME372CL) met 4G-module en Fonepad 7 (ME175CG) met 3G-module. Deze tablets verschijnen echter volgens de Taiwanese fabrikant niet op korte termijn in Nederland.

 • Delen:
ASUS Fonepad 7 (ME372CG en ME372CL)
Android Jelly Bean (4.3)

Reacties

 1. Exelletor
  18 april, 2014 om 0:28

  Euhm die is al aangekondigd hoor. :)

  • Martijn Chel
   18 april, 2014 om 0:32

   Lijkt me sterk… Linkje? De ‘hele’ techwereld blogt erover dus denk miet dat ze het allemaal fout hebben.

   • Exelletor
    18 april, 2014 om 0:33

    Of misschien wel:
    http://gadgets.ndtv.com/tablets/reviews/asus-fonepad-7-dual-sim-tablet-first-impressions-509017
    Heb hem eergisteren op tenaa.com.cn zien verschijnen, zat te twijfelen om over te posten.

   • Exelletor
    18 april, 2014 om 0:43

    Ik zit echt in de war, dit krijg je als ze te veel modellen uitbrengen die heel erg op elkaar lijken(bijv. een model met 1280 x 800 resolutie met dezelfde ontwerp). Je mag mijn hele zooitje aan reacties verwijderen. :)

   • Martijn Chel
    18 april, 2014 om 8:25

    Geen probleem, kan gebeuren :)

  • Exelletor
   18 april, 2014 om 0:32

   Sorry, niks gezegd. :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.