Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google en HTC werken aan Nexus 8 tablet’

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2014, 22:17 CategorieAndroid

Wie o wie maakt de nieuwe Nexus-tablet van Google? Dat is de vraag die we al tijden stellen maar waar we nog geen antwoord op hebben. Volgens nieuwe geruchten is het echter HTC dat een samenwerking met Google is aangegaan voor de productie van de Nexus 8.

Google heeft al meer dan eens laten zien succes te kunnen hebben met Nexus-tablets. Het bedrijf introduceerde vorige zomer de tweede generatie Nexus 7 die door Asus geproduceerd werd en nog steeds één van de betere kleine Android tablets is. Ook de Nexus 10-tablet, welke alweer geruime tijd op de markt is, biedt nog steeds indrukwekkende specificaties voor een aantrekkelijke prijs. Dit model werd geproduceerd door Samsung.

HTC Nexus 8

Mogelijk gaat Google voor de ontwikkeling van de volgende Nexus-tablet een samenwerking aan met HTC, dat is althans als we de bronnen van het niet altijd even betrouwbare Digitimes mogen geloven. De website schrijft dat diverse bronnen uit de productieketen hebben aangegeven dat deze keer de keuze op HTC gevallen is en dat het op een high-end tablet met een formaat van zo’n 8-inch gaat.

Dit is echter niet de eerste keer dat we geruchten voorbij zien komen waarin HTC en Google aan elkaar gekoppeld worden. Zo verscheen eerder dit jaar het gerucht dat HTC samen met Google werkt aan de Nexus 8.9, een high-end Android tablet met een 8.9-inch display. Ook werd er gesproken over een Nexus 10 die mogelijk door HTC geproduceerd zou worden. Maar, het moet gezegd worden dat we net zoveel geruchten over Nexus-tablets van Samsung en Asus voorbij hebben zien komen.

Specs Nexus 8

De Nexus 8 van HTC zou in ieder geval een bijzonder apparaat worden. Zo wordt de tablet volgens de bronnen voorzien van een uniek en innovatief design, en een aantal high-end specificaties. Onder de motorkap wordt mogelijk een 64-bit-processor van Intel gebruikt, iets dat we ook meer dan eens in geruchten voorbij hebben zien komen. Google en HTC zouden de productie van de tablet in juli starten en het model ergens eind dit jaar op de markt brengen voor een prijs van rond de 300 dollar.

Geen succes HTC tablets

Opvallend detail in het bericht van Digitimes is dat Google de Taiwanese fabrikant in 2012 al benaderd zou hebben voor de productie van de eerste generatie Nexus 7. Hier had HTC echter weinig trek in omdat met zich wilde richten op de smartphonemarkt. Vervolgens zou Google pas met Asus in gesprek zijn gegaan. Of HTC voor een nog groter succes had kunnen zorgen valt te betwijfelen. Tot op heden heeft het bedrijf met eigen tablets nog nauwelijks potten kunnen breken. Zo was de HTC Flyer te duur en werd de ook veel te duren Jetstream alleen in de VS verkocht.

Andere Nexus-tablets

Of we dit jaar ook een nieuwe Nexus 7 en een tweede generatie Nexus 10 kunnen verwachten is nog niet duidelijk. Volgens de meest recente geruchten zou Asus de productie voor de nieuwe Nexus 7 weer voor zijn rekening nemen. Er verschenen begin dit jaar echter ook berichten dat Google dit jaar de laatste generatie Nexus-tablets lanceert. Het Amerikaanse bedrijf zou zich in 2015 namelijk willen richten op Play Edition-versies van reeds gelanceerde modellen. Dit zijn toestellen die zonder aanpassingen op het gebied van software op de markt gebracht worden en dus ook een stock-versie van Android draaien.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.