Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hearthstone: iPad game van de makers van World of Warcraft

Geschreven door
Geplaatst op18 april 2014, 15:58 CategorieApplicaties

Ongeveer een maand geleden lanceerde game-ontwikkelaar Blizzard de app Hearthstone voor de iPad. Dit spel, gemaakt door de ontwikkelaar die je misschien kent van het spel World of Warcraft, was echter nog niet in de Nederlandse App Store te downloaden. Sinds gisteren heeft Blizzard het spel echter ook in de Nederlandse en Belgische App Store geplaatst.

Hearthstone

Hearthstone is een digitaal kaartspel, waarvan sommige onderdelen je bekend zullen voorkomen. Je speelt potjes tegen andere mensen op het internet, en het doel is om hun personage eerder om het leven te brengen dan dat je tegenstander dat bij jou doet.

Beurten

Het spel is opgedeeld in beurten. Per beurt mag je een kaart ‘opgooien’ met een actie, die – als je het goed doet – levens van het personage van je tegenstander laat verdwijnen.

Hearthstone wordt interessanter door verschillende onverwachte acties. Met sommige speciale kaarten hoef je bijvoorbeeld niet een beurt te wachten voordat acties uitgevoerd worden, wat bij normale kaarten wel het geval is. Er zijn ook kaarten die je eigen personage extra sterk maken waardoor je je levens minder snel verliest.

Computer

Eerder kwam Hearthstone al uit voor Windows- en Mac-computers. De iPad-versie is vrijwel identiek aan de computer versies, op een paar kleine veranderingen in de manier van spelen na. Zo zijn er zogenaamde gestures, vingerbewegingen, toegevoegd waardoor Hearthstone logischer en lekkerder speelt op de iPad.

Nieuwe kaarten

Standaard heb je niet alle kaarten tot je beschikking in Hearthstone. Door het spel vaker te spelen stijg je in levels, waarna je nieuwe kaarten vrijspeelt. Er zijn ook missies waarmee je punten kunt verdienen om pakjes kaarten te kopen. Als laatste kun je via in-app aankopen pakjes met kaarten kopen, waaruit geheel willekeurig nieuwe kaarten komen, net zoals in bijvoorbeeld Fifa.

Hearthstone

Online

Hearthstone is alleen online te spelen, althans als je in level wilt stijgen. Je kunt ook spellen offline tegen de computer spelen, maar die tellen niet mee voor je totale punten. Wanneer je met het spel begint worden alle mogelijkheden op een duidelijke manier uitgelegd aan de hand van een tutorial.

Hearthstone is gratis te downloaden in de App Store voor de iPad. Je hebt wel een iPad nodig met iOS 5 of hoger.

  • Hearthstone
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.