Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hisense lanceert 8-inch tablet met Android 4.4 KitKat

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2014, 13:06 CategorieAndroid

In Nederland zijn de tablets van Hisense nog niet verkrijgbaar maar de Chinese fabrikant heeft sinds vorig jaar een compleet assortiment Android tablets voor aantrekkelijke prijzen. Deze week introduceert Hisense het nieuwste lied van de Sero-familie, de Sero 8.

De Hisense Sero 8 is, zoals de naam al doet vermoeden, een 8-inch tablet. Het toestel beschikt over een ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op een Rockchip RK3188T quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz.

Hisense-Sero-8

Verder is de tablet uitgerust met 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, een 2 megapixel camera aan de achterzijde en een VGA-camera aan de voorzijde. Voor draadloze communicatie is de tablet voorzien van 802.11n WiFi en Bluetooth 3.0. De tablet moet ongeveer 8 uur meegaan op een volle lading dankzij de 4.000mAh batterij en draait op het recente Android 4.4 KitKat.

Deze specificaties zijn niet bijzonder indrukwekkend maar de Hisense Sero 8 ligt dan ook in het Verenigd Koninkrijk in de winkels voor een omgerekende prijs van 110 euro. Of de tablet ook naar Nederland komt is nog niet duidelijk, al heeft Hisense vorig jaar aangegeven op korte termijn tablets naar Nederland te willen brengen.

 • Delen:

Reacties

 1. Antonio
  16 april, 2014 om 14:09

  Een QUAD-core op 1.6|Ghz, met 1Gb werkgeheugen en 16Gb opslag geheugen en een IPS scherm met 1280*800 pixels –> NIET INDRUKWEKKEND ???? Een jaartje terug was dit nog hartstikke prima. EN ook nog eens voor een prijs van MAAR 110 euro !!! Hallo…..het is qua specs beter dan de super populaire MemoPad HD 7 van ASUS hoor. Het is alleen een HiSense en dus is het de vraag of de bouwkwaliteit een beetje vergelijkbaar is, maar verder is het dus zeker qua specs een hele leuke 8-inch tablet die meer waard voor zijn geld biedt dan de zojuist genoemde populaire ASUS.

  • Martijn Chel
   16 april, 2014 om 14:53

   Nou.. indrukwekkend is natuurlijk subjectief maar als ik specs indrukwekkend noem dan heb ik het in de meeste gevallen over de high-end modellen met high-res displays en krachtige chips. Dat neemt niet weg dat de prijs- kwaliteitverhouding van dit model prima lijkt te zijn.

 2. Antonio
  16 april, 2014 om 14:10

  Scheelt je ook nog eens een paar tientjes in euro’s … kan je een geheugenkaartje voor kopen.

 3. Antonio
  16 april, 2014 om 14:12

  He-le-maal niks mis mee….ook niet als je de bewerkte achterzijde bekijkt voor goede grip bij vasthouden. Het ziet er op het oog tenminste heel OK uit….en dat voor 110 euro. ASUS heeft een probleem.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.