Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP lanceert Slate 8 Pro Business met Android 4.4 KitKat

Geschreven door
Geplaatst op8 april 2014, 9:57 CategorieAndroid

Vorige week kwamen we in documenten van de Amerikaanse FCC een nieuwe versie van de HP Slate 8 Pro tegen. Qua specificaties konden we uit de documenten echter weinig opmaken, behalve dat de tablet op Android 4.4 KitKat draait. Vandaag wordt duidelijk dat het om een zakelijke uitvoering van het eerder gelanceerde model gaat.

De HP Slate 8 Pro is een tablet die alweer een aantal maanden geleden op de markt gebracht werd maar in Nederland nog nauwelijks te verkrijgen is. En dat is jammer want de tablet beschikt over interessante specificaties als een 8-inch ips lcd-display met een 1.600 bij 1.200 pixels resolutie en een Nvidia Tegra 4 quadcore-processor. Ook is de tablet voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een 8 megapixel camera aan de voorzijde, een microSD-kaartlezer, en zowel een usb- als een hdmi-poort. De tablet draait vanuit de winkel op Android 4.2 Jelly Bean.

HP-Slate-8-Pro-retina

HP heeft deze week in de VS een nieuwe versie van de Slate 8 Pro online gezet, al zijn de verschillen met het reeds gelanceerde model niet bijzonder groot. De nieuwe variant beschikt over het recente Android 4.4 KitKat als besturingssysteem en heeft ondersteuning voor het draadloos koppelen van apparaten middels NFC meegekregen. De overige specificaties komen overeen met de originele Slate 8 Pro.

HP richt de nieuwe tablet op zakelijke gebruikers en geeft het model dan ook de naam Slate 8 Pro Business mee. De tablet is met een prijs van 349 dollar 19 dollar duurder dan de ‘consumentenversie’ die op Android 4.2 Jelly Bean draait. Of de nieuwe variant wel zijn weg zal vinden naar de Nederlandse winkels is vooralsnog onduidelijk. Het lijkt erop dat HP Nederland links laat liggen wat betreft nieuwe Android tablets. Ook onder meer de interessante Slate 7 Extreme en de Slate 7 HD zijn nog niet in Nederland uitgebracht.

  • Delen:
HP Slate 8 Pro
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.