Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel toont hybride referentietablet voor het onderwijs

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2014, 14:04 CategorieWindows

Intel heeft al diverse malen aangegeven zich vol in te zetten voor het onderwijs, met onder meer softwarepakketten en voor het onderwijs ontwikkelde hardware. Vandaag toont de chipfabrikant een zogenaamde referentietablet waarmee fabrikanten aan de slag kunnen.

Intel introduceert de Education 2-in-1, een hybride tablet met keyboard dock. Het gaat om een referentietablet die ontwikkeld is om te laten zien wat de mogelijkheden zijn. De kans is klein dat Intel het apparaat zelf op de markt brengt, want het is de bedoeling dat hardware-fabrikanten met het concept aan de slag gaan.

De 2-in-1 biedt volgens de chipfabrikant de flexibiliteit en mobiliteit van een tablet, en de prestaties en productiviteit van een laptop. Met een druk op de knop verandert de Intel Education 2-in-1 van een laptop waarmee scholieren presentaties en werkstukken kunnen maken, in een tablet die onderweg te gebruiken is. Het dock is daarbij voorzien van een draaimechanisme waardoor de tablet richting andere scholieren of de gebruiker gedraaid kan worden.

Intel-tablet-onderwijs-2

De Intel Education 2-in-1 is uitgerust met Windows 8.1-software, draait op een Intel Atom Z3740D Bay Trail-processor en beschikt over een camera aan zowel de voorzijde als de achterzijde van het display. De tablet, uitgerust met een 10.1-inch display, gaat volgens de chipfabrikant 8 uur mee op een volle lading en aangesloten op het keyboard dock wordt de accuduur met 3 uur verlengd. Ook is het apparaat bestand tegen een val van een hoogte van 70cm, en tevens bestand tegen water en stof.

Intel-tablet-onderwijs-4

Een ‘snap-on’ vergrootlens werkt met de applicaties in de Intel Education Software suite, zoals de Intel Education Lab Camera. Dat is een tool om objecten te bekijken en te meten. Er wordt ook een tempertuursensor meegeleverd, die werkt met de SPARKvue software, om scholieren aan te sporen tot experimenten. De software suite bevat nog andere educatieve toepassingen en tools, zoals de Kno-app, die toegang biedt tot een bibliotheek van ruim 225.000 educatieve softwaretitels.

  • Delen:

Reacties

  1. joss Jansen
    08 juli, 2014 om 14:35

    Hallo ??ik heb een yavik tablet maar is van nieuws af aan al niet goed.is nu echt defect weet U waar ik terecht kan. Mvg j jansen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.