Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel verwacht Windows tablets voor prijzen vanaf 99 dollar

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2014, 11:28 CategorieWindows

Intel heeft tijdens het Intel Developer Forum in China niet alleen negen nieuwe Bay Trail-T-processors voor tablets geïntroduceerd, maar ook aangegeven op korte termijn Windows tablets voor prijzen vanaf 99 dollar te verwachten.

De chipfabrikant komt met diverse nieuwe processors die onder meer in toekomstige tablets verwerkt zullen worden. Zo introduceert Intel de Atom Z3735E, een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.33GHz per core. De meest krachtige nieuwe chip is de Atom Z3795, met een kloksnelheid van 1.6GHz per kern en een turbo-boost van 2,39GHz. Deze chip ondersteunt ook maximaal 4GB aan werkgeheugen. 

Wellicht interessanter is dat Intel Windows 8 tablets met een prijs vanaf 99 dollar verwacht. Dit wordt gerealiseerd door goedkopere chips die Intel in de markt zet, maar ook door het schrappen van de licentievergoeding door Microsoft. Fabrikanten van tablets met een formaat van 9-inch of kleiner hoeven geen vergoeding meer te betalen voor het gebruik van Windows 8. Daarnaast heeft Microsoft deze week de Windows 8.1 Update 1 aangekondigd waarmee het besturingssysteem soepel moet kunnen draaien op tablets met mindere specificaties als 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen.

Momenteel liggen de prijzen van de goedkoopste Windows 8 tablets op ruim 200 euro. Hiervoor krijg je een 8-inch model met 32GB aan opslaggeheugen. Alle 8-inch tablets draaien op de volledige versie van Windows 8 en de verwachting is ook dat de goedkopere tablets met Windows 8 uitgerust worden. Het Windows RT-besturingssysteem zien we nauwelijks meer terug op tablets, met uitzonder van Microsofts eigen Surface 2 en de Nokia Lumia 2520

  • Delen:
Microsoft Surface 2
Windows RT

Reacties

  1. Antonio
    04 april, 2014 om 15:03

    Goede zaak…..volledig WIN8 draaien en een tablet met 1Gb werkgeheugen en 16Gb (liefst 32gb) aan opslaggeheugen en een QUAD-core Intel CPU op 1.33Ghz per core voor 99 euro !!!???!! Die wil ik wel :-)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.