Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Japan Display produceert 10 inch-scherm met ultra hd-resolutie

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2014, 14:00 CategorieHardware

Japan Display heeft een 10 inch scherm ontwikkeld met een 4k-resolutie (ultra hd). Het scherm heeft niet alleen een hogere resolutie dan de schermen die nu gebruikt worden, maar zou ook een stuk efficiënter met energie om kunnen gaan.

Hoge pixeldichtheid

Het nieuwe 10 inch scherm heeft een resolutie van 3840 bij 2160 pixels, ook wel aangeduid als ultra hd. Door deze resolutie heeft het een pixeldichtheid van 438 ppi. Hiermee evenaart het zelfs de waardes die je vaak terugziet bij smartphones. De Samsung Galaxy S5 heeft bijvoorbeeld een pixeldichtheid van 432 ppi.

Het scherm heeft niet alleen een hogere resolutie dan we tot nu toe gewend zijn, ook zou het efficiënter omgaan met energie. Zo zou het display ongeveer dezelfde hoeveelheid stroom verbruiken als een scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Een dergelijk scherm gebruikt Samsung bijvoorbeeld in de Galaxy TabPRO 10.1.

4K-tablets

Het gaat tot nu toe nog wel om een prototype. Vorig jaar liet Japan Display ook al een scherm zien met een ultra hd-resolutie, dat had toen echter een diagonaal van 12 inch. De ontwikkeling toont wel aan dat we in de toekomst 4k-tablets kunnen verwachten zonder dat we daar accuduur voor inleveren.

Japan Display is marktleider in de wereld als het gaat om kleine en middelgrote displays. Het bedrijf is een samenwerking tussen Sony, Hitachi en Toshiba. Ze produceren en ontwikkelen displays voor bijvoorbeeld smartphones, tablets, digitale camera’s en autonavigatiesystemen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.