Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo lanceert vier nieuwe budgettablets in de A-serie

Geschreven door
Geplaatst op1 april 2014, 20:31 CategorieAndroid

Lenovo heeft vandaag een viertal nieuwe Android tablets aangekondigd. Het bedrijf komt met twee 7-inch tablets, een 8-inch en een 10.1-inch tablet, met prijzen van omgerekend 120 euro tot 220 euro. Alle vier de tablets zijn gericht op media consumptie, beschikken over speakers aan de voorzijde met Dolby Audio en draaien op Android 4.2 Jelly Bean-software.

Lenovo A7-30 en A7-50

De Lenovo A7-30 is een 7-inch tablet met een lcd-display dat voorzien is van een 1.024 bij 600 pixels resolutie, een MediaTek MT8382 quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.3GHz, 1GB aan werkgeheugen, 8GB of 16GB aan opslaggeheugen, een 2 megapixel camera aan de achterzijde en een VGA-camera aan de voorzijde. De tablet is uitgerust met 802.11n WiFi en Bluetooth voor draadloze communicatie, én komt standaard met een SIMkaart-slot voor mobiel internet. De 3.500mAh accu moet ervoor zorgen dat je een dag met de tablet vooruit kunt zonder hem aan de lader te hoeven hangen. De Lenovo A7-50 is grotendeels hetzelfde maar beschikt over een “wide-view” HD-display, mogelijk dus een ips-display met hogere helderheid en wijdere kijkhoeken.

Lenovo-A7-50

Lenovo A8-50

De Lenovo A8 is qua specificaties wellicht iets interessanter. Deze tablet is standaard voorzien van een ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. De tablet biedt ondersteuning voor draadloze communicatie via Bluetooth, WiFi en gps. Ook komt er een 3G-versie voor mobiel internet. Afhankelijk van het model dat gekozen wordt beschikt de tablet over een MediaTek MTK8121- of MTK8382-processor. Met een 4.200mAh accu moet je een dag vooruit kunnen.

Lenovo-A8-50

Lenovo A10-70

Het grootste model in de nieuwe A-serie is de 10.1-inch Lenovo A10. Deze tablet beschikt over een ips lcd-display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie, komt met een 2 megapixel camera aan de voorzijde en een 5 megapixel camera aan de achterzijde, en beschikt over WiFi, Bluetooth en optioneel 3G voor mobiel internet. De tablet is voorzien van een 6.340mAh accu. Afhankelijk van het model dat gekozen wordt beschikt de tablet over een MediaTek MTK8121- of MTK8382-processor.

Lenovo-A10-70

Prijs en beschikbaarheid

Een aantal modellen in de A-serie wordt in de kleurvarianten rood, wit, zwart en geel gelanceerd. Vooralsnog zijn de nieuwe tablets van Lenovo alleen in de UK aangekondigd. Prijzen en lanceerdata voor Nederland zijn dan ook nog niet bekend. De verwachting is echter dat Lenovo deze week meer informatie zal geven.

  • Delen:
Lenovo Tab A10-70
Android Jelly Bean (4.2)
Lenovo Tab A8-50
Android Jelly Bean (4.2)
Lenovo A7-30
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.