Lenovo Yoga Tablet krijgt Android 4.4 KitKat-update in juni

18 april 2014 1 Minuut 1 Reacties
Lenovo-Yoga-Tablet-10-gebruik

De tak van Lenovo in Polen heeft bevestigd dat de Lenovo Yoga Tablet 8, het 8-inch model, een update naar Android 4.4 KitKat kan verwachten. De update zou vanaf begin juni uitgerold worden.

De Lenovo Yoga Tablets zijn inmiddels al een aantal maanden in Nederland te koop en kunnen rekenen op verdeelde reacties. Aan de ene kant heeft Lenovo voor een innovatief en goed werkend design gekozen maar aan de andere kant slaat het bedrijf op het gebied van software de plank volledig mis. Maar, er is goed nieuws want Lenovo komt met een update naar Android 4.4 KitKat.

De tak van Lenovo in Polen heeft bevestigd dat de Lenovo Yoga Tablet 8, het 8-inch model, een update naar Android 4.4 KitKat kan verwachten. De update voor de Yoga Tablet 8 zou vanaf begin juni uitgerold worden. Deze tablet draait op een processor van MediaTek en onlangs werd bekend dat deze chipfabrikant de benodigde drivers voor nieuwe Android-versies beschikbaar gesteld had. Aangezien ook de 10-inch Lenovo Yoga Tablet 10 op een MediaTek-processors draait mogen we er van uitgaan dat ook dit model een update naar de meest recente versie van Android krijgt.

De Lenovo Yoga Tablets draaien vanuit de winkel op Android 4.2 Jelly Bean maar moeten het vooral hebben van hun unieke design. De tablets beschikken namelijk over een cilinder aan de onderzijde waarin een grote accu verwerkt zit en een ingebouwde standaard. In onze review van de Yoga Tablet 10 en review van de Yoga Tablet 8 waren we van dit design zeker onder de indruk maar liet de software te wensen over.

De verwachting is dat meer tablets met een MediaTek-processor een update naar de meest recente versie van Android krijgen. De chipfabrikant heeft onlangs de drivers voor deze update beschikbaar gesteld en dus is de kans groot dan onder meer de Asus MeMO Pad HD 7 een update kan verwachten. Zodra er meer informatie vrijkomt over updates publiceren we dit direct.

Bron Tabletowo Via Tabtech

Reacties (1)