Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG begint uitrol Android 4.4 KitKat voor de G Pad 8.3

Geschreven door
Geplaatst op1 april 2014, 10:03 CategorieAndroid

Begin vorige maand bevestigde LG dat de G Pad 8.3 een update naar Android 4.4 KitKat zou ontvangen en deze week is de Koreaanse fabrikant in thuisland Korea begonnen met de uitrol van de update.

De LG G Pad 8.3 is de eerste tablet van de Koreaanse fabrikant sinds de lancering van de Optimus Pad. De tablet beschikt onder meer over een 8.3-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, een Qualcomm Snapdragon 600-processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem. Over Android 4.2 Jelly Bean heeft LG een eigen skin gelegd.

In Korea is LG deze week begonnen met de uitrol van Android 4.4 KitKat, de meest recente versie van Android. Deze versie brengt onder meer verbeteringen voor de persoonlijke Google Now assistent, eenvoudiger printen met je Android tablet en sneller een back-up van al je gegevens maken. Daarnaast voert LG een aantal verbeteringen door waarmee de prestaties van de G Pad 8.3 verbeterd worden.

Wanneer de Android 4.4 KitKat-update ook voor Nederlandse gebruikers van de G Pad 8.3 uitgerold wordt is nog niet duidelijk. LG beloofde vorige maand de update in het tweede kwartaal uit te rollen, en aangezien dat kwartaal net ingegaan is moeten we nog even geduld hebben. Overigens is Google ook bezig met het testen van Android 4.4.3 KitKat, een kleine update voor het besturingssysteem waarmee voornamelijk problemen opgelost worden. Deze aanpassingen worden door LG nog niet meegenomen.

Lees ook onze LG G Pad 8.3 review.

 • Delen:
LG G Pad 8.3
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. L3ROYYY
  04 april, 2014 om 14:23

  In Nederland is de update ook al beschikbaar ☺ LG doet goed zijn best de laatste tijd. Eerst Android 4.4 voor de LG G2

 2. L3ROYYY
  04 april, 2014 om 14:24

  …en nu al weer voor de GPad.

 3. Shania
  04 december, 2017 om 18:36

  Ja ja

 4. Shania
  04 december, 2017 om 18:37

  Zeg Let eens op je woordenieuwe

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.