Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft en MediaTek werken samen aan goedkope Windows tablets’

Geschreven door
Geplaatst op8 april 2014, 14:40 CategorieWindows

Hoewel we in de afgelopen maanden Windows 8 tablets met prijzen van zo’n 250 euro hebben zien verschijnen ligt de gemiddelde prijs van een Windows tablet nog steeds een stuk hoger dan die van een Android tablet. Microsoft wil echter met Windows 8 ook de tabletmarkt veroveren en gaat hiervoor mogelijk een samenwerking aan met MediaTek.

Sinds de komst van Windows 8.1 is het mobiele besturingssysteem van Microsoft een stuk comfortabeler in het gebruik op tablets en Microsoft heeft reeds aangegeven dit jaar vol in te zetten op tablets. Het bedrijf uit Redmond wil 25 miljoen Windows tablets verschepen, in samenwerking met partners als Acer, HP, Dell en Asus. Maar, Microsoft zou ook een samenwerking met een chipfabrikant aangaan.

Volgens bronnen van Digitimes gaat Microsoft een samenwerking aan met MediaTek, een Chinese chipfabrikant die inmiddels heel wat goedkope Android tablets heeft voorzien van rekenkracht. Hoewel beide bedrijven de geruchten over een samenwerking ontkennen lijkt het een logische stap van Microsoft om ook aandeel in het low-end en mid-end segment van de tabletmarkt te veroveren.

Dat is echter niet het enige wapenfeit waarmee Microsoft goedkopere tablets wil verwezenlijken. Eerder deze maand liet het bedrijf weten dat fabrikanten geen licentievergoeding meer hoeven te betalen voor tablets met een formaat van 9-inch of kleiner. Dit scheelt fabrikanten weer een paar tientjes per apparaat, wat mogelijk weer zorgt voor lagere prijzen voor de consument.

Het is echter nog de vraag of Microsoft samen met MediaTek aan Windows 8 of Windows RT tablets gaat werken. Aangezien MediaTek tot op heden alleen ARM-processors op de markt heeft gebracht en Microsoft het aantal Windows RT tablets drastisch heeft zien dalen sinds de lancering lijkt Windows RT de meest logische keuze. Deze versie van Windows is echter compleet afhankelijk van de apps in de Windows Store aangezien in de desktopomgeving geen traditionele Windows programma’s geïnstalleerd kunnen worden. Lees meer over het verschil tussen Windows 8 en Windows RT.

Vandaag stelt Microsoft overigens de eerste grote update voor Windows 8.1 beschikbaar. Deze update is echter met name gericht op gebruikers van een muis en toetsenbord. Lees meer over alle vernieuwingen in Windows 8.1 Update 1.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.