Microsoft introduceert Windows 8.1 voor tablets met weinig opslagruimte

12 april 2014 1 Minuut 0 Reacties
Acer-Iconia-W4-review

Vandaag laat Microsoft via de eigen website weten een Windows 8.1-versie voor tablets met minder opslagruimte, bijvoorbeeld 16GB of 32GB, ontwikkeld te hebben.

Qua mogelijkheden of uiterlijk merken gebruikers van deze versie geen verschil, de veranderingen hebben namelijk te maken met compressie van de bestanden binnen het besturingssysteem. Door de nieuwe installatiemethode Windows Image Boot wordt er minder opslaggeheugen van de tablet gebruikt voor het besturingssysteem, waardoor er meer overblijft voor apps en media.

Volgens Microsoft moet deze nieuwe ‘versie’ ervoor zorgen dat tablets met 16GB aan opslaggeheugen nog ongeveer 12GB aan opslagruimte overhebben na installatie. Bij een normale installatie van Windows 8.1 zou een 16GB tablet nog maar 7GB overhebben. De verwachting is dat de we komende maanden verschillende goedkopere Windows 8.1 tablets met 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen gaan zien. Zo hebben Chinese fabrikanten al Windows 8 tablets voor prijzen tussen de 45 en 100 euro aangekondigd en gaat Microsoft mogelijk een samenwerking met chipfabrikant MediaTek aan voor de ontwikkeling van goedkopere modellen.

Reacties (0)