Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft introduceert Windows 8.1 voor tablets met weinig opslagruimte

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2014, 13:53 CategorieWindows

Sinds vorige week is de Windows 8.1 Update 1 beschikbaar, en één van de verbeteringen die Microsoft doorvoert heeft te maken met de optimalisatie voor tablets met mindere specificaties. Op deze tablets neemt het besturingssysteem minder ruimte in.

Microsoft heeft de afgelopen maanden al diverse malen laten weten zich volledig te gaan richten op Windows 8 tablets, en vorige week kwam het bedrijf uit Redmond met enkele wapenfeiten. Zo is Windows 8.1 sinds de laatste update geoptimaliseerd voor gebruik op tablets met 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen, en hoeven fabrikanten van tablets met een formaat van 9-inch of kleiner geen licentievergoeding meer te betalen. Dit alles om de ontwikkeling en verkoop van Windows 8 tablets te stimuleren.

Vandaag laat Microsoft via de eigen website weten een Windows 8.1-versie voor tablets met minder opslagruimte, bijvoorbeeld 16GB of 32GB, ontwikkeld te hebben. Qua mogelijkheden of uiterlijk merken gebruikers van deze versie geen verschil, de veranderingen hebben namelijk te maken met compressie van de bestanden binnen het besturingssysteem. Door de nieuwe installatiemethode Windows Image Boot wordt er minder opslaggeheugen van de tablet gebruikt voor het besturingssysteem, waardoor er meer overblijft voor apps en media.

Volgens Microsoft moet deze nieuwe ‘versie’ ervoor zorgen dat tablets met 16GB aan opslaggeheugen nog ongeveer 12GB aan opslagruimte overhebben na installatie. Bij een normale installatie van Windows 8.1 zou een 16GB tablet nog maar 7GB overhebben. De verwachting is dat de we komende maanden verschillende goedkopere Windows 8.1 tablets met 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen gaan zien. Zo hebben Chinese fabrikanten al Windows 8 tablets voor prijzen tussen de 45 en 100 euro aangekondigd en gaat Microsoft mogelijk een samenwerking met chipfabrikant MediaTek aan voor de ontwikkeling van goedkopere modellen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.