Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft Surface Mini met stylus klaar voor productie’

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2014, 10:08 CategorieWindows

Het is alweer even stil wat betreft geruchten over een kleinere Surface tablet, maar kijkend naar de ontwikkelingen van de markt is de kans groot dat Microsoft dit jaar met een Surface Mini komt. Volgens nieuwe geruchten zou de tablet beschikken over een active digitizer stylus en voornamelijk gericht zijn op diegenen die notities willen maken.

Volgens de website Neowin krijgt de kleinere Surface tablet van Microsoft een 7-inch of 8-inch display en draait de tablet op Windows 8.1-software. De tablet zou worden voorzien van een active digitizer stylus, mogelijk van Wacom, waarmee het mogelijk gemaakt wordt om nauwkeurig te tekenen of schrijven. Microsoft zou de Surface Mini dan ook als directe concurrent van Samsungs Galaxy Note tablets in de markt willen zetten.

Een belangrijk onderdeel van de Galaxy Note tablets is de software die Samsung meelevert. Zo zijn er diverse toepassingen speciaal ontwikkeld voor gebruik met de S-Pen stylus van de Koreaanse fabrikant. Microsoft wil volgens de bronnen van Neowin diezelfde richting op en komt met een voor de Surface Mini geoptimaliseerde versie van de notitie-app OneNote. Of ook de onlangs getoonde touch-versie van Microsofts Office-pakket al beschikbaar is wanneer de Surface Mini op de markt verschijnt is niet duidelijk. Daarnaast verschenen eind vorig jaar geruchten dat de Surface Mini middels gebaren bediend zou kunnen worden.

Wanneer de Surface Mini daadwerkelijk op de markt verschijnt is niet duidelijk maar de tablet zou in ieder geval helemaal gereed zijn voor lancering. De verwachting is dat Microsoft aan het begin van de zomer één of meerdere nieuwe Surface tablets presenteert. Het bedrijf uit Redmond zou ook de derde generatie Surface 2 en Surface Pro 2 in ontwikkeling hebben. 

Afgelopen maand verscheen het bericht dat Microsoft in 2014 vol inzet op tablets. Het bedrijf uit Redmond zou dit jaar 25 miljoen tablets met Windows 8 willen verschepen, vijfmaal zoveel als in 2013. Onder meer Toshiba, Asus, Acer, Dell en HP zouden aan de slag gaan met nieuwe tablets. Ook de verkoop van de eigen Surface tablets zou Microsoft minimaal willen verdubbelen. Een Surface Mini zou de verkoop in ieder geval een flinke boost kunnen geven.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 2
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.