Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft toont features Windows 8.1 Update in video

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2014, 13:45 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft gisteren een grote update voor Windows 8.1 aangekondigd. De update is met name gericht op apparaten die zonder touchscreen werken en dus afhankelijk zijn van een muis en keyboard. In deze video laat Microsoft de nieuwe features van de Windows 8.1 Update zien.

Voor bezitters van tablets is er helaas weinig interessants te melden, maar voor diegenen die een hybride of convertible laptop, een normale laptop of een desktop gebruiken worden er een aantal interessante features geïntroduceerd.

Windows 8.1 Update features in video

Zo brengt de Windows 8.1 Update onder meer de mogelijkheid om apps uit de Windows Store in de taakbalk vast te zetten en kun je eenvoudig tussen deze apps switchen, krijgen media-apps controls in een kleine pop-up zodra je over de app in de taakbalk gaat, kun je direct vanuit de tile-interface je computer afsluiten of je computer doorzoeken, kun je apps minimaliseren of afsluiten via een inschuifbare titelbalk, en is het mogelijk de een contextmenu op te roepen door met de rechter muisknop in de touch-interface te klikken.

Voor tablets was er wel indirect goed nieuws. Microsoft optimaliseert Windows 8.1 met deze update namelijk ook voor tablets met mindere specificaties, waaronder 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Daarnaast wordt Windows 8.1 voor tablets met een formaat van 9-inch of kleiner voortaan gratis beschikbaar gesteld waardoor de prijzen van Windows 8 tablets mogelijk gaan dalen.

Lees meer over alle vernieuwingen in de Windows 8.1 Update.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.