Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft toont touch-versie Office voor Windows tablets

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2014, 10:11 CategorieApplicaties

Voor Android smartphones, Apple’s iPhone en sinds vorige week ook Apple’s iPad zijn de Office-apps van Microsoft reeds beschikbaar. Deze apps zijn compleet geoptimaliseerd voor touch. Een touch-versie van Office voor Windows 8 en Windows RT laat echter nog steeds op zich wachten maar Microsoft heeft gisteren de eerste beelden van deze versie getoond.

Tijdens de Build-conferentie in San Francisco presenteerde Microsoft niet alleen Windows 8.1 Update 1, een update die op 8 april moet verschijnen. Ook liet het bedrijf uit Redmond zien wat we op termijn kunnen verwachten. Voor de gebruikers van tablets en andere touchscreen-apparaten is het interessant om te weten dat de touch-versie van Office er eindelijk aan staat te komen.

De nieuwe voor touch geoptimaliseerde Word-, Excel- en PowerPoint-apps voor Windows 8 en Windows RT werden vluchtig door Microsoft getoond. Het bedrijf geeft aan dat de apps over volledige ondersteuning voor touch beschikken, met onder meer pinch-to-zoom, het swipen om door bijvoorbeeld dia’s binnen PowerPoint te bladeren en het van boven naar beneden vegen om meerdere opties tevoorschijn te toveren. Ook zijn de icons en opties vergroot waardoor ze eenvoudiger met de vingers te bedienen zijn, een groot nadeel van de huidige Office-versie op Windows tablets.

Qua uiterlijk komt deze versie van Office veel overeen met wat we al kennen, bijvoorbeeld van de Office-apps voor de iPad. Microsoft wil op alle platformen een vergelijkbare ervaring bieden zodat je overal je documenten en presentatie op eenzelfde manier kunt bekijken of bewerken. De nieuwe, voor touch geoptimaliseerde versie van Office is een universele app, wat inhoudt dat deze geschikt is voor zowel pc als tablet en smartphone. Wanneer de touch-versie van Office voor Windows 8 en Windows RT officieel gelanceerd wordt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.