Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft voegt printfunctie toe aan Office voor iPad

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2014, 10:45 CategorieApplicaties

Microsoft heeft een printfunctie toegevoegd aan hun Office-app voor de iPad. De softwaremaker had deze functionaliteit al eerder beloofd aan de gebruikers en komt die belofte nu dus na.

AirPrint

De printfunctie is onderdeel van een grotere update voor het Office-pakket. Voor het printen via je iPad is wel een printer met ondersteuning voor AirPrint vereist. Dit is een door Apple ontwikkelde technologie die je in veel printers van de bekende fabrikanten terugvindt.

Naast de optie om te printen heeft Microsoft nog enkele wijzigingen aangebracht in de Office-apps. Excel kan voortaan kolommen en rijen automatisch aanpassen aan het schermformaat. In PowerPoint kun je vanaf nu gebruikmaken van speciale richtlijnen voor het maken van de perfecte presentatie.

Office 365-abonnement

Microsoft bracht Office voor de iPad in maart van dit jaar uit. Met de app kun je alle bekende Office-bestanden openen en bewerken. De app is gratis te downloaden, maar voor de volledig functionaliteit is een Office 365-abbonement vereist. Voor Thuisgebruik kost dit 99 euro per jaar of 10 euro per maand.

Website CNET ontdekte eerder wel een truc hoe je dit kunt omzeilen. Een eenmalige aanmelding is namelijk voldoende om alle functies te ontgrendelen. Als je iemand kent met een dergelijk abonnement kan deze eenmalig bij je aanmelden zodat je toegang hebt tot de volledige app.

De cloud

Office voor de iPad lijkt qua uiterlijk sterk op het bekende Windows-pakket. Microsoft wil namelijk dezelfde ervaring op alle platformen bieden. Een document op de iPad moet er hetzelfde uitzien als op een pc.

Je kunt de app zowel online als offline gebruiken. Wanneer je beschikt over een internetverbinding haalt deze je documenten op uit de cloud. Ook worden ze automatisch hiermee gesynchroniseerd. Het is bovendien mogelijk met meerdere mensen tegelijk aan een document te werken.

  • Office for iPad
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.