Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft ziet verkoop Surface tablets hard groeien

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2014, 10:29 CategorieMicrosoft

Op het gebied van software is Microsoft al jaren een grote speler maar ook op het gebied van hardware wint het bedrijf uit Redmond aan terrein. Gisteren heeft Microsoft de kwartaalcijfers bekendgemaakt en daaruit kunnen we opmaken dat het bedrijf succes weet te boeken met de Surface tablets.

Hogere omzet Surface tablets

Microsoft maakt deze week bekend in het afgelopen kwartaal een omzet van 20,4 miljard dollar behaald te hebben en 5,66 miljard dollar aan wist te hebben geboekt. Al sinds de lancering van de eerste Surface tablet zijn analisten niet bijzonder positief over het succes van de tablets maar Microsoft laat zien dat de verkopen blijven groeien. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar werden 50 procent meer Surface tablets verkocht. De Surface was afgelopen kwartaal goed voor een omzet van 494 miljoen dollar. Dit kwartaal moet echter het vierde kwartaal van 2013, waarin ook de feestdagen vallen, nog voor zich dulden. Toen werd voor 893 miljoen dollar omgezet.

In de herfst van 2013 introduceerde Microsoft de tweede generatie Surface tablets, bestaande uit de Surface Pro 2 en de Surface 2. Beide modellen werden op verschillende punten verbeterd, waaronder het display en de prestaties. Ook de eerste generatie ligt nog bij sommige retailers in de schappen, voor flink verlaagde prijzen. Vorig jaar kwam Microsoft nog met het slechte nieuws 900 miljoen dollar te hebben moeten afschrijven op de Surface RT tablet. Dit jaar lijkt het een stuk voorspoediger te gaan, onder meer omdat Microsoft eerder dit jaar zelf liet weten niet aan de grote vraag naar de tablets te kunnen voldoen waardoor ze maar beperkt leverbaar waren.

Verwachtingen 2014

2014 moet een goed jaar worden als we Microsoft mogen geloven. Het bedrijf zet vol in op tablets en zou zo’n 25 miljoen tablets met Windows 8-software willen verschepen. Hiervoor is het bedrijf mede afhankelijk van de plannen van grote fabrikanten, waaronder Asus, Acer en HP. Daarnaast komt Microsoft natuurlijk ook zelf weer met een nieuwe generatie Surface tablets. Vooralsnog zijn er echter alleen nog maar geruchten over de nieuwe modellen, welke nog voor de zomer gepresenteerd zouden worden. Gisteren doken mogelijk de eerste afbeeldingen van de Surface Mini, de eerste kleine Windows 8 tablet van Microsoft, op.

Office 365

Overigens is niet alleen de hardware verantwoordelijk voor de mooie winstcijfers van het bedrijf. De Office 365-dienst wordt ook door steeds meer klanten gebruikt. In het afgelopen kwartaal steeg het aantal abonnees van de dienst met 1 miljoen naar ongeveer 4,4 miljoen. Eén van de oorzaken hiervan is de lancering van de Office-apps voor de iPad, waarvoor een abonnement vereist is. Daarnaast introduceerde Microsoft een goedkoper Office 365-abonnement voor 6,99 euro per maand.

Lees ook onze Microsoft Surface Pro 2 review.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 2
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.