Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Moederbedrijf Yarvik vraagt faillissement aan

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2014, 12:15 CategorieAndroid

Het is de laatste tijd nogal stil wat betreft tablets van het Nederlandse Yarvik. Niet geheel zonder reden, zo blijkt vandaag. Sweex, het moederbedrijf van Yarvik, heeft namelijk zijn faillissement aangevraagd.

Tegenover Quote laat Leon Planken, de topman van Sweex, weten dat afgelopen maandag het faillissement van het bedrijf aangevraagd is. Het bedrijf verkocht onder meer smartphones en tablets onder de merknaam Yarvik in diverse landen, waaronder Nederland. Dit zijn ook de productgroepen die volgens Planken de oorzaak zijn voor het faillissement.

Planken geeft aan dat het Sweex zich verkeken heeft op het aantal smartphones en tablets dat door kopers teruggestuurd wordt. Ondanks dat de topman overtuigd is van de kwaliteit van de producten ligt het percentage tablets en smartphones dat teruggestuurd wordt op zo’n 15 procent. Dit heeft gezorgd voor een kostenpost van 4 miljoen euro, en gecombineerd met de te lange betaaltermijnen van klanten kon het bedrijf zich niet meer uit de rode cijfers redden.

Planken, sinds oktober van vorig jaar topman bij Sweex, zegt spijt te hebben van de gekozen strategie. Er zou teveel op Yarvik gefocust zijn waardoor andere productgroepen, waaronder de Apple-accessoires die onder het merk Sweex uitgebracht worden, een ondergeschoven kindje werden. Daarbij schuift Planken de schuld van dit alles met name in de schoenen van de directeur. Hij heeft volgens de topman weinig gedaan om het bedrijf de juiste richting in te duwen en de problemen op te lossen.

Wat dit betekent voor de tablets van Yarvik is nog niet duidelijk. De kans is groot dat Sweex een doorstart maakt maar waarschijnlijk zonder de Yarvik-tak, of in ieder geval met minder focus op tablets en smartphones.

 • Delen:

Reacties

 1. johan meulendijk
  18 juli, 2014 om 15:39

  Hallo ik heb afgelopen weekend een smartphone gekocht in doos met alles erbij nu aangekomen thuis in nl blijkt dat hij alleen op wifi kan en niet op 3g ook me simkaart leest ie niet.
  wat kan ik nu met me ingenia synchro?

  • Jan
   31 oktober, 2014 om 11:34

   Gewoon weggooien net als wat ik zou moeten doen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.