Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mogelijke specificaties 10.5-inch Samsung amoled-tablet duiken op

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2014, 16:44 CategorieAndroid

Als we alle geruchten die de afgelopen maanden verschenen zijn samenpakken dat kan het bijna niet anders dat Samsung binnenkort twee nieuwe tablets met amoled-display lanceert. De Koreaanse fabrikant komt waarschijnlijk met een 8.4-inch en een 10.5-inch amoled-tablet en van dit laatste model zijn vandaag mogelijk de specificaties gelekt.

De website Sammobile zegt de specificaties van een Samsung tablet met modelnummer SM-T800 in handen te hebben gekregen. Kijkend naar eerdere geruchten en benchmarks is dit de 10.5-inch tablet met amoled-display. De tablet zou draaien op een Qualcomm Snapdragon 801-processor, een licht verbeterde versie van de Snapdragon 800-chip die we in onder meer de Galaxy TabPRO en Galaxy NotePRO tablets terugzien. Momenteel is de Sony Xperia Z2 Tablet de enige tablet die met deze chip uitgerust is.

Het 10.5-inch amoled-display zou van het type Super Amoled zijn, wat moet zorgen voor een extreem hoog contrast met diepe zwartwaarden. Samsung gebruikt deze schermen al voor smartphones, waaronder de Galaxy S5. De tablet zou een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels meekrijgen, dezelfde resolutie als die van de Galaxy NotePRO en Galaxy TabPRO tablets.

Verder beschikt de tablet waarschijnlijk over 2GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een USB 2.0-poort en een 7.900mAh accu. Samsung kiest daarbij hoogstwaarschijnlijk voor Android 4.4.2 KitKat als besturingssysteem, met daar overheen de TouchWiz interface. Ook wordt zowel een WiFi-only als een 4G-versie van de tablet op de markt gebracht.

Wanneer Samsung de nieuwe amoled-tablets aankondigt is vooralsnog onduidelijk. Beide modellen zijn al in benchmarks en documenten van verschillende organisaties voorbij gekomen wat mogelijk betekent dat een lancering niet lang meer op zich laat wachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.