Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Asus Transformer Book T100TA met snellere processor duikt op

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2014, 19:46 CategorieWindows

Als je een Windows 8 tablet met keyboard dock zoekt maar niet veel uit wilt geven is de Asus Transformer Book T100TA nog steeds één van de aanraders. Dit model biedt een compleet pakket, inclusief een gratis versie van Office, voor 349 euro. Deze week is er echter een nieuwe variant opgedoken die beschikt over een iets snellere processor.

De Asus Transformer Book T100TA die momenteel in de Nederlandse winkels ligt draait op een Intel Atom Z3740-processor. Deze chip uit de Bay Trail-familie beschikt over vier kernen met een kloksnelheid van 1,33GHz en een Turbo Boost van 1,83GHz. Bij een aantal Franse winkels is deze week een model opgedoken dat beschikt over de iets krachtigere Intel Atom Z3775, een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1,46GHz en een Turbo Boost van 2,39GHz. Ook biedt deze chip 64bit-ondersteuning.

De overige specificaties van de Transformer Book T100TA blijven onveranderd. Zo beschikt het apparaat nog steeds over een 10.1-inch ips lcd-display met een 1.366 bij 768 pixels resolutie, 2GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, usb- en hdmi-poorten, en Windows 8.1-software. De 64GB-versie wordt momenteel aangeboden voor 380 euro exclusief belasting, maar ook wordt er een 32GB-versie met 500GB extra opslagruimte in het dock aangeboden voor 422 euro exclusief belastingen.

Asus heeft deze nieuwe versie nog niet officieel aangekondigd en het is niet duidelijk of dit model ook de Nederlandse winkels zal bereiken. Momenteel kun je in Nederland alleen naar de winkel voor de 32GB-versie, terwijl in landen als Italië en Duitsland ook versies met 64GB aan opslaggeheugen en 500GB extra opslaggeheugen in het dock verkocht worden. Overigens gaan er ook geruchten over de komst van de Transformer Book T200, een variant met een groter display en een krachtigere processor.

Lees ook onze Asus Transformer Book T100TA review.

  • Delen:
ASUS Transformer Book T100 (T100TA)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.