Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Google Nexus 10 nu echt op komst?

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2014, 11:12 CategorieAndroid

Er gaan al maanden geruchten over een tweede generatie Google Nexus 10 maar tot op heden heeft Google nog niks gepresenteerd. Een update van de productpagina in de Amerikaanse Play Store zorgt ervoor dat de geruchten weer aanwakkeren.

De Google Nexus 10, geproduceerd door Samsung, werd in 2012 geïntroduceerd en dus zou je verwachten dat we op korte termijn een opvolger gaan zien. Na een vloedgolf aan geruchten eind vorig jaar en begin dit jaar werd het echter stil. Tot vandaag, want in de Amerikaanse Play Store heeft Google de tablet op ‘coming soon’ gezet.

Dit is nogal opvallend omdat de Google Nexus 10 al sinds begin dit jaar niet meer via de Play Store te bestellen is. Zou dit dan betekenen dat we op korte termijn een nieuwe generatie 10-inch Nexus-tablet gaan zien? Of is het een foutje, of zelfs 1 april-grap, van Google? Voorlopig blijft het gissen wat deze update precies betekent en duidelijke aanwijzingen voor een lancering op korte termijn hebben we nog niet voorbij zien komen.

Er gaan wel geruchten over een nieuwe Nexus-tablet met een formaat van 8- of 8.9-inch. Google zou hiervoor mogelijk samenwerken van Asus of HTC en onder de motorkap zouden we een Intel Moorefield-processor vinden. Dit model zou in juni tijdens Google I/O gepresenteerd worden, samen met een nieuwe versie van het Android-besturingssysteem.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.