Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe iPad Air en iPad mini verschijnen in derde kwartaal 2014’

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2014, 17:39 CategorieApple

We hebben het al even niet meer over geruchten met betrekking tot nieuwe iPads gehad dus vandaag pakken we er weer een bij. Deze keer is het een roadmap waaruit we op kunnen maken dat Apple de iPads in het derde kwartaal van dit jaar vernieuwt.

Het is echter geen roadmap van Apple zelf, dat zou immers een zeer opvallende primeur zijn. De roadmap is samengesteld door marktanalist Ming Chi Kuo van KGI Securities en gebaseerd op bronnen binnen de productieketen van Apple. Natuurlijk moet het met een korrel zout genomen worden maar we kunnen dit jaar weer heel wat moois verwachten van Apple.

Met name het derde kwartaal van 2014 wordt een drukke tijd voor ons als tech-bloggers en de fans van Apple-producten. Dan worden namelijk twee nieuwe iPads verwacht. Het eerste nieuwe model is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde iPad Air en het tweede model is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde iPad mini met retina display.

roadmap-ipad

De tweede generatie iPad Air wordt volgens de analist uitgerust met een nieuwe en krachtigere Apple A8-processor, wordt voorzien van een 8 megapixel camera en krijgt de vingerafdrukscanner (Touch ID) die we ook in de iPhone 5S terugzagen. De tweede generatie iPad mini retina krijgt eenzelfde upgrade, inclusief vingerafdrukscanner. Beide apparaten moeten volgens de analist voor het begin van oktober nog op de markt verschijnen. Overigens verschenen begin dit jaar nog berichten dat we dit jaar geen nieuwe iPad mini hoeven te verwachten.

Waar is die iPad Pro met 12.9-inch display? Die zien we inderdaad niet terug in de roadmap want Apple zou de lancering van dit model uitgesteld hebben naar 2015 en dus niet, zoals andere bronnen onlangs beweerden, geschrapt hebben. Volgens recente geruchten is deze grotere iPad vooral gericht op studenten en zakelijke gebruikers. Dat de term ‘Pro’ in de naam voorkomt betekent echter niet dat Apple iOS vervangt voor OS X.

Een ander interessant product dat we in de roadmap terugzien is een iPhone met een formaat van 5.5-inch. Met dit model zou Apple zich eindelijk ook op de phablet-markt begeven en de concurrentie aangaan met populaire phablets als de Samsung Galaxy Note 3.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS
Apple iPad mini retina
iOS

Reacties

  1. Karen
    05 mei, 2015 om 13:36

    Weet er iemand of er binnenkort een nieuw model uitkomt voor de Ipad mini? Zo ja wanneer is dat het derde kwartaal van 2015? Komt er elk jaar een nieuwe versie uit?

    Alvast Bedankt voor het antwoord!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.