‘Nieuwe iPad Air en iPad mini verschijnen in derde kwartaal 2014’

10 april 2014 1 Minuut 1 Reacties
iPad-mini-retina-software

Met name het derde kwartaal van 2014 wordt een drukke tijd voor ons als tech-bloggers en de fans van Apple-producten. Dan worden namelijk twee nieuwe iPads verwacht.

Het eerste nieuwe model is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde iPad Air en het tweede model is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde iPad mini met retina display.

De tweede generatie iPad Air wordt volgens de analist uitgerust met een nieuwe en krachtigere Apple A8-processor, wordt voorzien van een 8 megapixel camera en krijgt de vingerafdrukscanner (Touch ID) die we ook in de iPhone 5S terugzagen. De tweede generatie iPad mini retina krijgt eenzelfde upgrade, inclusief vingerafdrukscanner. Beide apparaten moeten volgens de analist voor het begin van oktober nog op de markt verschijnen. Overigens verschenen begin dit jaar nog berichten dat we dit jaar geen nieuwe iPad mini hoeven te verwachten.

Waar is die iPad Pro met 12.9-inch display? Die zien we inderdaad niet terug in de roadmap want Apple zou de lancering van dit model uitgesteld hebben naar 2015 en dus niet, zoals andere bronnen onlangs beweerden, geschrapt hebben. Volgens recente geruchten is deze grotere iPad vooral gericht op studenten en zakelijke gebruikers. Dat de term ‘Pro’ in de naam voorkomt betekent echter niet dat Apple iOS vervangt voor OS X.

Een ander interessant product dat we in de roadmap terugzien is een iPhone met een formaat van 5.5-inch. Met dit model zou Apple zich eindelijk ook op de phablet-markt begeven en de concurrentie aangaan met populaire phablets als de Samsung Galaxy Note 3.

Reacties (1)