Nieuwe versie HP Slate 8 Pro met Android 4.4 KitKat gespot

04 april 2014 1 Minuut 0 Reacties
HP-Slate-retina

Uit documenten van de FCC kunnen we opmaken dat HP werkt aan een nieuwe variant van de HP Slate 8 Pro, een 8-inch tablet met Android 4.4 KitKat als besturingssysteem.

In de herfst van 2013 introduceerde HP verschillende nieuwe Android tablets, waaronder de interessante HP Slate 8 Pro. Dit model beschikt over een 8-inch display met een 1.600 bij 1.200 pixels resolutie, is uitgerust met een Tegra 4 quadcore-processor van Nvidia, komt met 2GB aan werkgeheugen en beschikt over zowel een usb- als een hdmi-poort. De tablet draait vanuit de winkel op Android 4.2 Jelly Bean.

Helaas zijn de meeste van HP’s nieuwe Android tablets nog steeds niet in Nederland gearriveerd en lijkt het erop dat HP Nederland voorlopig links laat liggen op het gebied van Android. Maar, nieuwe modellen brengen nieuwe kansen en vandaag is een nieuwe variant van de Slate 8 Pro opgedoken. In de database van de Amerikaanse FCC hebben we vandaag de HP Slate 8 gespot. Dit model is natuurlijk al een tijdje terug gelanceerd maar deze nieuwe versie draait op Android 4.4 KitKat.

Aangezien fabrikanten hun hardware niet opnieuw indienen bij de FCC wanneer er een software-update uitgerold wordt mogen we er vanuit gaan dat het gaat om een nieuwe variant van de Slate 8 Pro. Wat het verschil precies is, afgezien van de software, wordt echter niet duidelijk uit de documenten. Mogelijk gaat het om een relatief kleine wijziging, bijvoorbeeld door de toevoeging van een module voor mobiel internet. Dat dit model op Android 4.4 KitKat draait betekent mogelijk ook dat bezitters van het huidige model op korte termijn een update kunnen verwachten.

Reacties (0)