Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia introduceert Lumia 2520 in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2014, 13:10 CategorieWindows

Nokia heeft vandaag laten weten dat hun eerste Windows-tablet, de Lumia 2520, ook naar Nederland komt. De tablet is straks exclusief bij BCC verkrijgbaar in de mat zwarte afwerking, en dus (nog) niet in de vrolijke kleurtjes die we de laatste jaren gewend zijn van de Lumia-lijn. De Nokia Lumia 2520 is vanaf half mei te koop in Nederland.

Nokia Lumia 2520

De Nokia Lumia 2520 draait op Windows RT, het besturingssysteem van Microsoft dat ontwikkeld is voor tablets met een ARM-processor. Deze versie biedt beperkte toegang tot de desktopinterface waar je geen traditionele .exe bestanden kunt installeren. Wel heb je volledige toegang tot de touch-interface en kunnen apps uit de Windows Store gedownload worden. Standaard draait de tablet op Windows RT 8.1, de grote update die Microsoft in oktober 2013 uitgerold heeft. Ook levert Nokia een gratis versie van Office 2013 mee.

Onder de motorkap van de tablet vinden we verder een Qualcomm Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2.2GHz, een Adreno 330 grafische processor, 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen terug. Dit opslaggeheugen kan verder uitgebreid worden middels een microSD-kaart. Ook beschikt de tablet over een 2 megapixel camera aan de voorzijde en een 6.7 megapixel camera met Zeiss-lens aan de achterzijde. Wat ook erg bijzonder is de oplaadsnelheid van deze tablet, volgens Nokia heb je binnen het uur weer minstens 80% capaciteit in de accu zitten.

nokia-lumia-2520

Beschikbaarheid in Nederland

De winkeladviesprijs van de Nokia Lumia 2520 is 499 euro. De Lumia 2520 is exclusief leverbaar in de 58 winkels van BCC, of op de website van de winkel. Daarnaast is er een Nokia power-toetsenbord beschikbaar, die niet alleen extra bescherming, maar ook extra levensduur van 5 uur biedt door de geïntegreerde accu. Dit toetsenbord is tevens voorzien van 2 USB-poorten en een touchpad. Het losse toetsenbord kost 149 euro.

 • Delen:
Nokia Lumia 2520
Windows RT

Reacties

 1. Herman Stevens
  27 april, 2015 om 1:50

  herman_stevens@hotmail.com

  Daarnaast is er een Nokia power-toetsenbord beschikbaar (voor de lumnia 2520 vroeger gekocht), die niet alleen extra bescherming, maar ook extra levensduur van 5 uur biedt door de geïntegreerde accu. Dit toetsenbord is tevens voorzien van 2 USB-poorten en een touchpad. Prijs ?

  Herman STEVENS
  Brusselseheerweg 149
  9403 Neigem

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.