Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Office-apps voor de iPad 12 miljoen keer gedownload

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2014, 10:26 CategorieApplicaties

Als je een iPad hebt kun je sinds vorige week kun je in de App Store terecht voor Microsoft’s Office-apps Word, Excel en PowerPoint. Deze apps, en de OneNote-app die al een tijdje beschikbaar is, zijn inmiddels 12 miljoen keer gedownload.

Het was lang wachten maar vorige week lanceerde Microsoft eindelijk een iPad-versie van de populaire Office-apps Word, Excel en PowerPoint. Deze apps zijn compleet geoptimaliseerd voor bediening middels touch en kunnen gratis op een iPad geïnstalleerd worden. Echter, voor het bewerken van documenten is een abonnement op Office 365 nodig, wat 99 euro per jaar of 10 euro per maand kost. Zonder abonnement kunnen documenten en presentaties alleen bekeken worden.

Microsoft laat via Twitter weten dat de Office-apps voor de iPad een groot succes zijn. In de App Store zien we de apps in de lijst van meest gedownloade apps terug en Microsoft zelf geeft aan dat de Office-apps in totaal inmiddels 12 miljoen keer gedownload zijn. Hoeveel van de nieuwe gebruikers een abonnement op Office 365 genomen hebben is niet duidelijk. Vorige week ontdekte CNET dat het ook zonder eigen abonnement mogelijk is om documenten te bewerken met de apps. Iemand met abonnement kan de apps namelijk in theorie op een onbeperkt aantal iPads activeren.

Nu de iPad-apps van Office gelanceerd zijn is het wachten op apps voor Android tablets en Windows tablets. Microsoft heeft reeds laten weten te werken aan een Android-versie van Office maar wil nog niet aangeven wanneer deze apps exact verschijnen. Op Windows tablets, desktops en laptops kan de desktopversie van Office al gebruikt worden maar een voor touch geoptimaliseerde versie ontbreekt nog steeds. Deze week liet Microsoft tijdens de Build-conferentie wel de eerste beelden van de voor touch geoptimaliseerde versie van Office voor Windows 8 en Windows RT zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.