Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ook UPC maakt bellen met vaste lijn via tablet mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2014, 10:01 CategorieAndroid

Vorige week lanceerde Ziggo de Bapp-app waarmee abonnees die een vaste telefoonlijn hebben via een smartphone of tablet met deze lijn kunnen bellen en gesprekken kunnen ontvangen. Ook UPC heeft inmiddels een app met dezelfde functie gelanceerd, maar zonder officiële presentatie.

In de Google Play Store en Apple App Store is sinds deze week de UPC Phone-app te vinden. Wanneer je deze app op je smartphone of tablet installeert is het mogelijk met de Mijn UPC-gegevens in te loggen en gebruik te maken van de vaste lijn om telefoongesprekken te voeren. Deze gesprekken worden gevoerd tegen de kosten van de vaste telefoon en het enige dat je nodig hebt is een WiFi- of mobiel internet-verbinding. Je hebt dus niet per se een tablet met 3G of 4G nodig.

Het grote voordeel van de apps die Ziggo en UPC lanceren is dat je overal via je vaste nummer te bereiken bent en dat je tegen vaak goedkopere tarieven dan die van je mobiele telefoon-provider kunt bellen naar vaste nummers, mobiele nummers en nummers in het buitenland. Ga je bijvoorbeeld op vakantie in het buitenland en heb je een WiFi-verbinding, dan kun je tegen Nederlandse tarieven bellen en gebeld worden. Wanneer je gebruik maakt van een 3G- of 4G-verbinding gaan de kosten voor de data van je bundel af. De Phone-app van UPC kan door drie gebruikers met dezelfde vaste lijn gebruikt worden. 

Het lijkt erop dat UPC net als Ziggo eerst een testperiode wil aanhouden. De kabelprovider heeft de app immers niet officieel aangekondigd. In tegenstelling tot Ziggo stelt UPC de Phone-app echter wel direct voor alle abonnees beschikbaar. Eerder stelde UPC de app al voor een korte testperiode beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers.

De iOS-app is compatibel met de iPad maar de Android-app lijkt maar op een beperkt aantal tablets geïnstalleerd te kunnen worden. Mogelijk heeft dit te maken met het feit dat het om een beta-versie van de app gaat.

  • UPC Phone
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.