Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Opvolger iPad Air mogelijk nog dunner

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2014, 17:40 CategorieiPad

De opvolger van de iPad Air wordt vermoedelijk nog iets dunner. Dit blijkt uit een set foto’s die de Nederlandse Apple-website One More Thing in handen kreeg. Op de foto’s is een nieuw type scherm te zien dat dunner geproduceerd kan worden.

De foto’s zijn afkomstig uit China. Hier wordt de meerderheid van Apple’s producten gefabriceerd. Vaak lekken er vroegtijdig onderdelen van producten uit doordat werknemers deze stiekem op de foto zetten.

Op het beeldmateriaal is de voorkant van een iPad te zien. Opvallend is dat de aanhechtingspunten waarmee de tablet op de achterkant wordt bevestigd op een andere plaats zitten. Hiermee gaat het dus duidelijk om een andere type iPad.

Dunner scherm

Nog belangrijker is de foto van het scherm. Hieraan is namelijk te zien dat de lcd-laag al in het glas verwerkt zit. Dit is bij de huidige iPad Air nog niet het geval. Door het toepassen van deze techniek is Apple hoogstwaarschijnlijk in staat de behuizing nog iets dunner te maken.

Het is echter ook mogelijk dat Apple de behuizing overneemt van de huidige iPad Air. De extra ruimte die ontstaat door het dunnere scherm kan gebruikt worden voor het toevoegen van nieuwe componenten. Ook zou Apple kunnen kiezen voor een iets grotere accu.

Nieuwe iPads

Er gaan nog maar weinig geruchten de ronde over de opvolgers van de huidige iPad-lijn. Vermoedelijk krijgen de tablets een nieuwe processor, genaamd A8. Ook zou Apple van plan zijn de vingerafdrukscanner uit de iPhone 5S in hun nieuwe iPad’s te willen gebruiken.

Wel wordt al veelvuldig gesproken over een iPad Pro. Met deze tablet zou Apple zich meer willen richten op de zakelijke gebruiken. De Pro zou dan ook een groter scherm krijgen met een afmeting van 12 inch. De huidige iPad Air heeft een 9,7 inch scherm.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.