Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Overname Nokia door Microsoft deze week afgerond

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2014, 21:48 CategorieMicrosoft

Het was al even bekend dat de mobiele divisie van Nokia onderdeel zou worden van Microsoft maar deze week laat het Finse bedrijf weten dat de overname op korte termijn afgerond wordt. Vanaf komende vrijdag maakt Nokia officieel onderdeel uit van het bedrijf uit Redmond.

In september van 2013 liet Microsoft weten de Devices & Services-afdeling van Nokia te willen overnemen en nu, acht maanden later, lijken alle akkoorden gesloten en goedkeuringen verkregen. De aandeelhouders van beide bedrijven zijn akkoord en alle instanties die de concurrentie in de markt in de gaten houden hebben groen licht gegeven.

Microsoft betaalt een bedrag van omgerekend 5,5 miljard dollar voor het bedrijf uit Finland. Microsoft neemt Nokia over om ook op het gebied van hardware meer grip te krijgen in de smartphonemarkt. Op het gebied van tablets deed Microsoft dit in 2012 zelf door de introductie van de Surface tablets. Daarnaast wil Microsoft de positie van de mobiele besturingssystemen Windows en Windows Phone versterken. Ook mogen we niet vergeten dat Nokia over een groot aantal patenten beschikt waarmee Microsoft zijn positie kan beschermen en uitbouwen.

Ten opzichte van de plannen van september 2013 is er wel het een en ander veranderd. Zo neemt Microsoft toch geen Koreaanse fabriek van Nokia over en wordt er ook een aantal werknemers van een andere afdeling in China aan de deal toegevoegd. Een aantal onderdelen van Nokia blijft nog bestaan, waaronder de afdeling die verantwoordelijk is voor de kaartendienst Here. De man aan het hoofd van de nieuwe afdeling binnen Microsoft is de huidige CEO van Nokia, Stephen Elop.

Het is echter niet helemaal duidelijk of de naam van Nokia op de manier zoals we deze nu kennen blijft bestaan. Uit een uitgelekte brief zou namelijk opgemaakt kunnen worden dat Nokia omgedoopt wordt tot Microsoft Mobile. Beide bedrijven willen dit echter nog niet bevestigen of ontkennen. Waarschijnlijk krijgen we hier komende vrijdag meer over te horen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.