Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Met de StickNFind stickers raak je nooit meer iets kwijt

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2014, 10:51 CategorieAccessoire reviews

StickNFind stickers zijn kleine stickers die ervoor zorgen dat je nooit meer je belangrijke spullen kwijtraakt zoals bijvoorbeeld portemonnee of sleutels. Met behulp van de app kan je gemakkelijk je items terug vinden. Dat is in ieder geval de belofte op de site waar deze stickers te koop zijn, en in deze review lees of deze belofte waargemaakt wordt.

StickNFind

De StickNFind stickers zijn kleine ‘stickers’ ter grote van een 50 cent-munt. De stickers worden geleverd met een 3M-plaklaag en een extra stukje plastic (vergelijkbaar met een plectrum) zodat de sticker makkelijk aan een sleutelbos of touwtje gemaakt kunnen worden. De stickers worden per twee stuk verkocht en dat kost je dan een kleine 50 euro (!).

StickNFind-review-2

De stickers zijn kleine zendertjes die voorzien zijn van een heel klein speakertje en een klein lichtje. Communicatie gaat via Bluetooth 4.0 LE (low energy), en dat is dan ook een vereiste voor je smartphone of tablet. Het hele idee is dat de signaalsterkte van het Bluetooth signaal omgezet wordt naar een afstand en dat je zo een soort ‘warmer-kouder-spel’ kan spelen met je sleutels.

De App

De StickNFind-app is beschikbaar voor zowel iOS als Android maar je moet er wel rekening mee houden dat je telefoon of tablet ondersteuning heeft voor het moderne Bluetooth 4.0 LE protocol, anders werkt het niet. De app heeft een paar verschillende schermen waarvan Radar, Alerts en Maps de belangrijksten zijn. Een koppeling maken tussen sticker en app is een simpel process en werkte voor mij vlekkeloos.

Radar

De Radar tab is een beetje misleidend al is het uiterlijk wel degelijk geïnspireerd door een radarscherm. Richting kan de app echter niet bepalen en dus is het voor een warmer-kouder-spel op basis van de signaal sterkte. Hoewel het jammer is dat je niet precies weet welke kant je op moet lopen werkt deze functie wel erg goed en kan je binnen no-time je sticker (sleutels) vinden.

StickNFind-review-radar

Alerts/h2>

In de Alerts tab stel je wat zaken in dit met de vindbaarheid van de sticker te maken hebben. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om een signaal op zowel de sticker als op de smartphone af te laten spelen zodra een sticker buiten bereik is (bijvoorbeeld een sticker in de rugzak van een klein kind in de speeltuin). Ook is het mogelijk een sticker als vermist (gestolen) op te geven, op dit moment gaan alle apps op zoek naar het ID van deze sticker en plaatsen ze de sticker op de kaart (indien gevonden natuurlijk). Er zijn nog wat andere en vooral variaties van deze instellingen mogelijk maar bovenstaande is het belangrijkste.

Map

De map tab, oftewel kaart, spreekt in principe natuurlijk voor zich. Alle stickers die verbonden zijn met je account zijn zichtbaar op de kaart, deze informatie is echter niet real-time maar gebaseerd op ‘laatst gezien’ data. Dit werkt prima en lijkt erg op Find my iPhone voor je sleutelbos.

StickNFind-review-map

In gebruik

Hierboven heb ik de (basis)functionaliteit van de StickNFind stickers besproken. Persoonlijk heb ik het vooral getest door een sticker op mijn sleutelbos te gebruiken. Natuurlijk zul je dan altijd zien dat ik in die weken mijn sleutels eens niet kwijt was, maar ook tijdens een geënsceneerde test waar een collega de sleutels verstopte kon ik snel en makkelijk mijn bos terugvinden. Wel moet gezegd worden dat de kracht van zowel het lampje als de speaker erg beperkt is. Je kan de speaker echt alleen maar horen als je goed in de buurt bent en het stil is, en het lichtje heeft alleen een rol in een pikdonkere omgeving. Toch is het in combinatie met het ‘radar’ scherm best bruikbaar.

Stickers zijn klein genoeg om overal op gebruikt te worden maar toch had ik nogal moeite toepassingen voor mijn tweede sticker te bedenken. Ik heb geen kind (en zal mijn kind sowieso niet snel van zo’n tracker voorzien) en mijn pinpas (portemonnee) zit in een iPhone-hoesje. Vooral de portemonnee optie is in mijn ogen interessant. Maar je zou ook kunnen denken aan een huisdier (poes of niet-zwemmende hond) waar zo’n sticker een handige rol kon spelen. Ik heb ook nog overwogen de sticker in de auto te plaatsen voor het geval dat hij ooit gestolen wordt, zodat ik de sticker dan als vermist op kan geven en iedere app op zoek gaat naar mijn auto… Helaas denk ik niet dat deze app populair genoeg gaat worden om in een dergelijke situatie ook echt een rol te gaan spelen.

Belangrijk puntje is natuurlijk nog even de accuduur. Ik gebruik mijn sticker nu sinds januari en de batterij is nog voor zo’n 86-procent vol. Je kan dus waarschijnlijk wel een jaar per knoopcelbatterij voort.

Conclusie

Wat mij betreft is de huidige hardware een leuke eerste generatie maar zijn er nog stappen te maken door meer en betere sensoren te integreren. Het misschien nog dunner te maken maar vooral op het gebied van prijs is er een stap te maken. 50 euro voor 2 stickers is waarschijnlijk voor de meeste mensen een beetje teveel van het goede. Tenzij je een paar keer per week naar je sleutels aan het zoeken bent…

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.