RollerCoaster Tycoon 4: de klassieker is er nu ook voor de iPad

11 april 2014 2 Minuten 3 Reacties
RollerCoaster Tycoon 4 iPad

Wie vroeger graag RollerCoaster Tycoon speelde kan nu zijn hart ophalen: RollerCoaster Tycoon 4 is nu beschikbaar voor de iPad en iPhone!

Menig student en scholier zal een glimlach op zijn of haar gezicht toveren wanneer je RollerCoaster Tycoon noemt, ik ook. Dit spel was en is nog steeds legendarisch. Bezoekers ver in je park plaatsen, de uitgang afsluiten waardoor bezoekers voor altijd in je park moesten blijven, het kon allemaal en zorgde voor veel hilariteit.

Pretpark directeur

RollerCoaster Tycoon is een spel waarin je de directeur bent van een pretpark. In dit pretpark kun je alles zelf bepalen. Zo kun je zelf attracties ontwerpen en bouwen, de toegangsprijs veranderen en speel je in op het weer door bijvoorbeeld paraplu-winkels te plaatsen.

iPad, iPhone en iPod Touch

Sinds gisteren is RollerCoaster Tycoon 4 beschikbaar voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Dat is opvallend, want RollerCoaster Tycoon 4 is nog niet beschikbaar voor de computer (pc), waarop het spel vroeger altijd gespeeld moest worden.

Zelfde features

De features en mogelijkheden van RollerCoaster Tycoon 4 zijn veelal hetzelfde gebleven. De game is nog steeds geheel in pixel-stijl. Ook kun je nog steeds investeren in verschillende attracties, en kun je achtbanen nog steeds zelf ontwerpen. Ook kun je nog steeds de uitgang van je park afsluiten!

Moderner

Maar RollerCoaster Tycoon 4 is ook een stuk moderner geworden. Zo kun je je aanmelden met je Facebook account, waarna je de pretparken van je vrienden kunt bezoeken, en je vrienden cadeau’s kunt geven. Ook kun je de bouwplannen van jouw attracties met andere vrienden delen, waarna zij de attracties ook in hun pretparken kunnen plaatsen.

In-app aankopen

Een oude feature die mist is de mogelijkheid om geld te lenen. In plaats daarvan moet je in RollerCoaster Tycoon 4 met echt geld virtueel geld kopen. Dit gaat door middel van in-app aankopen. Ook kun je met deze in-app aankopen extra attracties kopen. Dat is op het begin niet nodig, je hebt namelijk de beschikking over 50 attracties en 20 achtbanen.

RollerCoaster Tycoon 4 voor de iPad, iPhone en iPod Touch kost €2.69 en is nu te downloaden via de Apple App Store.

RollerCoaster Tycoon 4

Reacties (3)