Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

RollerCoaster Tycoon 4: de klassieker is er nu ook voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2014, 16:08 CategorieApplicaties

Menig student en scholier zal een glimlach op zijn of haar gezicht toveren wanneer je RollerCoaster Tycoon noemt, ik ook. Dit spel was en is nog steeds legendarisch. Bezoekers ver in je park plaatsen, de uitgang afsluiten waardoor bezoekers voor altijd in je park moesten blijven, het kon allemaal en zorgde voor veel hilariteit.

Pretpark directeur

RollerCoaster Tycoon is een spel waarin je de directeur bent van een pretpark. In dit pretpark kun je alles zelf bepalen. Zo kun je zelf attracties ontwerpen en bouwen, de toegangsprijs veranderen en speel je in op het weer door bijvoorbeeld paraplu-winkels te plaatsen.

iPad, iPhone en iPod Touch

Sinds gisteren is RollerCoaster Tycoon 4 beschikbaar voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Dat is opvallend, want RollerCoaster Tycoon 4 is nog niet beschikbaar voor de computer (pc), waarop het spel vroeger altijd gespeeld moest worden.

Zelfde features

De features en mogelijkheden van RollerCoaster Tycoon 4 zijn veelal hetzelfde gebleven. De game is nog steeds geheel in pixel-stijl. Ook kun je nog steeds investeren in verschillende attracties, en kun je achtbanen nog steeds zelf ontwerpen. Ook kun je nog steeds de uitgang van je park afsluiten!

Moderner

Maar RollerCoaster Tycoon 4 is ook een stuk moderner geworden. Zo kun je je aanmelden met je Facebook account, waarna je de pretparken van je vrienden kunt bezoeken, en je vrienden cadeau’s kunt geven. Ook kun je de bouwplannen van jouw attracties met andere vrienden delen, waarna zij de attracties ook in hun pretparken kunnen plaatsen.

RollerCoaster Tycoon 4

In-app aankopen

Een oude feature die mist is de mogelijkheid om geld te lenen. In plaats daarvan moet je in RollerCoaster Tycoon 4 met echt geld virtueel geld kopen. Dit gaat door middel van in-app aankopen. Ook kun je met deze in-app aankopen extra attracties kopen. Dat is op het begin niet nodig, je hebt namelijk de beschikking over 50 attracties en 20 achtbanen.

RollerCoaster Tycoon 4 voor de iPad, iPhone en iPod Touch kost €2.69 en is nu te downloaden via de Apple App Store.

 • RollerCoaster Tycoon 4
 • Delen:

Reacties

 1. Roy Schreurs
  11 april, 2014 om 23:17

  “De game is nog steeds geheel in pixel-stijl”. Als je dit zegt behoor je tot de doelgroep waar Atari de game voor heeft gemaakt. Namelijk de Facebook-doelgroep. Voor de echte gamers en de nostalgische fans zit hier 0,0% aan hun besteedt.

  RCT 4 voor de pc aan het eind van het jaar is hun laatste kans, maar dan moet Atari echt alles op alles hebben gezet. Iets waar ik ze geen budget aan zie besteden.

 2. piet
  18 april, 2014 om 9:39

  pff dit is geen review maar basisinformatie mbt de app die het bedrijf geschreven had kunnen hebben.
  wees eens kritisch en speel de app daadwerkelijk.

  • Martijn Chel
   18 april, 2014 om 10:30

   Uhmm.. wie zegt dat dit een review is dan? Het is een aankondiging van een spel.. Op de dag van lancering waardoor er dus ook nog geen oordeel geveld kan worden. Lees eerst even aub.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.