Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Specificaties en prijs Acer Aspire Switch SW5 convertible duiken op

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2014, 1:07 CategorieWindows

Vorige maand doken er afbeeldingen van een nog onaangekondigde Acer Aspire Switch convertible met Windows 8.1-software op maar over de specificaties was nog niks bekend. Daar komt vandaag verandering in want een aantal winkels in Zwitserland heeft de convertible tablet reeds online gezet, inclusief een aantrekkelijke prijs.

Onder meer de Zwitserse winkel Brack heeft al een productpagina van de Acer Aspire Switch SW5 online gezet. De verwachting is dat Acer dit model, naast een aantal andere Windows 8 tablets en in ieder geval een nieuwe Android tablet, aankondigt tijdens een persevenement in New York. Hoewel de specificaties dus nog niet bevestigd zijn ziet de pagina van de winkel er geloofwaardig uit.

Acer-Aspire-Switch-SW5

De Acer Aspire Switch SW5 is waarschijnlijk de opvolger van de Acer Iconia W510, een hybride tablet die inmiddels alweer anderhalf jaar geleden op de markt gebracht werd. Ook dit model is een zogenaamde hybride, wat inhoudt dat de tablet gekoppeld kan worden met een keyboard dock om zo het geheel als laptop te gebruiken. Het dock lijkt wel op verschillende punten verbeterd. Zo is het mechanisme minimaler en eenvoudiger, en is het mogelijk de tablet andersom in het dock te plaatsen om bijvoorbeeld iets te presenteren aan iemand of om een film te bekijken. Of het dock ook over een eigen accu beschikt wordt niet duidelijk uit de informatie. Op de productpagina wordt in ieder geval een gebruiksduur van ongeveer 8 uur aangegeven.

Verder zou het apparaat voorzien zijn van een 10-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en draaien op een Intel Atom Z3745 Bay Trail-processor. Dit is niet één van de snellere chips van Intel maar maakt wel de lage prijs van dit apparaat mogelijk. De processor wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

Acer-Aspire-Switch-10-lek

Qua aansluitingen zien we een microUSB-poort, een microHDMI-uitgang en een aansluiting voor het dock terug. Draadloze communicatie vindt plaats via WiFi 802.11n en Bluetooth 4.0. Aan de voorzijde van de tablet bevinden zich nog twee stereo speakers, wat ook de audiokwaliteit ten opzichte van de vorige generatie moet verbeteren. Qua camera’s wordt alleen een 2 megapixel webcam vermeld maar het zou ons verbazen als de tablet niet over een camera aan de achterzijde beschikt.

De Acer Aspire Switch SW5 wordt in Zwitserland aangeboden voor een prijs van 449 Zwitserse Frank, wat neerkomt op een Nederlandse prijs van waarschijnlijk 369 tot 399 euro. Zoals gezegd is de tablet nog niet officieel aangekondigd maar waarschijnlijk krijgen we eind deze maand meer te horen van Acer.

  • Delen:
Acer Aspire Switch 10
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.