Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Startmenu keert in september terug met Windows 8.2-update’

Geschreven door
Geplaatst op22 april 2014, 12:51 CategorieWindows

Sinds enkele weken is de Windows 8.1 Update 1 beschikbaar voor alle gebruikers van Windows 8.1. In deze update is de focus met name gelegd op gebruikers van een keyboard en muis maar bevat ook een aantal kleine verbeteringen voor bezitters van tablets. De Windows 8.2-update lijkt echter ook al klaar te staan voor de herfst van dit jaar en hiermee wordt mogelijk het startmenu geherintroduceerd.

Tijdens de presentatie van de Windows 8.1 Update 1 liet Microsoft al weten in een toekomstige update het startmenu weer te introduceren maar in nieuwe vorm. Gebruikers zouden onder meer de bekende live tiles (tegels) in het startmenu kunnen plaatsen, naast de traditionele opties van het startmenu die we van eerdere versies van het Windows besturingssysteem kennen.

Het Russische Wzor claimt te weten dat Microsoft de Windows 8.2-update, welke het startmenu terugbrengt, in september van dit jaar uitrolt. De naamgeving is echter nog onduidelijk, Microsoft zou de update ook onder de noemer Windows 8.1 Update 2 uit kunnen brengen. Ook wordt de Modern UI, de interface met tegels, volgens de website in Windows 9 op te schop genomen. Microsoft zou een nieuw type startknop introduceren voor systemen zonder touchscreen. Windows 9 zou daarbij gratis beschikbaar gesteld worden.

Wzor laat ook weten dat Microsoft een variant van Windows die gaat onder de naam Windows Cloud in ontwikkeling zou hebben. Deze versie is een zogenaamde ‘light’-variant die grotendeels afhankelijk is van een internetverbinding en een abonnement op de diensten van Microsoft. De Office 365-dienst zou hier een belangrijk onderdeel van zijn. Onlangs introduceerde Microsoft een goedkoper Office 365-abonnement voor consumenten die Word, Excel en PowerPoint op één desktop en één tablet willen gebruiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.