Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tabletmarkt groeit nog maar mondjesmaat

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2014, 14:30 CategorieOnderzoek

De gehele tabletmarkt groeit nog maar mondjesmaat. Dit blijkt uit cijfers van Digitimes Research. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er wereldwijd 58,56 miljoen exemplaren verscheept. Gisteren bracht Apple al tegenvallende verkoopcijfers van de iPad naar buiten.

Lichte stijging

Volgens het onderzoeksbureau steeg het aantal verscheepte tablets met 4,6 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013. Een kleine stijging, echter wel een stuk lager dan die van het laatste kwartaal van vorig jaar. Toen steeg het aantal met 28,2 procent.

De lichte stijging komt vooral door de merken Samsung en Lenovo. Die zagen de vraag naar hun tablets flink toenemen. Samsung verscheepte zowel veel high-end- als budgetmodellen. Ook de Windows-tablets van Asus deden het goed.

Apple

De beperkte groei van de gehele markt komt deels voor rekening van Apple. Die maakte gisteren zijn kwartaalcijfers bekend waaruit bleek dat er minder iPad’s zijn verscheept. Het aantal daalde van 19,5 miljoen, in het eerste kwartaal van 2013, naar 16,35 miljoen in hetzelfde kwartaal van dit jaar.

Apple en Samsung blijven de grootste twee fabrikanten binnen de tabletmarkt. Op plaats drie staat Lenovo, op de voet gevolgd door Asus. Amazon en Google daalden een aantal treden naar plaats zeven en tien.

De afname in groei komt niet helemaal als een verrassing. Onderzoeksbureau IDC waarschuwde hier vorig jaar al voor. Volgens het bureau is de tabletmarkt inmiddels volwassen en is 2014 het jaar waarin deze verzadigd raakt.

Nieuw modellen

De komst van nieuwe modellen moet de groei weer wat op gang helpen. Voor dit jaar staan er gelukkig nog een aantal nieuwe tablets op stapel. Zo gaat Apple vermoedelijk de opvolger van de iPad Air en iPad Mini 2 uitbrengen.

Ook gaan er diverse geruchten dat Google komt met een nieuwe tablet, genaamd Nexus 8. Eerder berichtten we al over twee nieuwe modellen van LG. Samsung bracht recentelijk al een aantal nieuwe tablets uit waaronder een nieuwe Galaxy TabPRO-lijn.

Van één van deze modellen, de Galaxy TabPRO 8.4, plaatsten we kort geleden een review.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.