Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablets met MediaTek-chip krijgen ondersteuning voor Android 4.4 KitKat

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2014, 11:09 CategorieAndroid

MediaTek is in de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van processors voor goedkope tablets. Het enige nadeel is dat MediaTek nog steeds geen ondersteuning voor Android 4.4 KitKat biedt, maar daar komt binnenkort verandering in.

Tablets en smartphones die gebruikmaken van een MediaTek-chip blijven vooralsnog steken op Android 4.2 Jelly Bean omdat MediaTek nog geen officiële ondersteuning voor nieuwere versies van Android biedt. De druk van fabrikanten en consumenten lijkt echter zijn vruchten af te werken want MediaTek laat deze week weten te werken aan stuurprogramma’s waarmee de nieuwste versies van Android ondersteund worden.

Vanaf eind april gaat de Chinese chipfabrikant de juiste drivers voor Android 4.4 KitKat aanbieden aan fabrikanten, waarna zij kunnen besluiten een update naar Android 4.4 KitKat voor tablets en smartphones te ontwikkelen. Dat MediaTek de mogelijkheid voor een update biedt betekent echter niet dat alle tablets en smartphones met een MediaTek-chip de update ook daadwerkelijk krijgen. Het blijft afhankelijk van de resources en plannen van de betreffende fabrikanten. In de meeste gevallen blijven de goedkopere tablets steken op de Android-versie waarmee ze uitgebracht zijn omdat er simpelweg geen budget is voor de ontwikkeling van updates.

Eén van de meest populaire tablets met een MediaTek-chip is de Asus MeMO Pad HD 7. Deze tablet is inmiddels te koop voor zo’n 135 euro en biedt voor dit geld prima prestaties en een goed display. De nieuwe drivers van MediaTek zorgen er mogelijk voor dat Asus een update naar Android 4.4 KitKat voor dit model uitbrengt.

 • Delen:
ASUS MeMO Pad HD 7 (ME173)
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. MarcP
  08 april, 2014 om 20:28

  Ik hoop echt dat de Asus MeMO Pad HD 7 deze update krijgt want het is nog steeds een
  heel aantrekkelijke 7″ tablet! Hier thuis wordt hij dagelijks gebruikt. Hij heeft
  een vaste plaats op de salontafel, naast de afstandsbedieningen.

  Nou ja, als hij niet gebruikt wordt als “navigator” in de auto…dan.
  TomTom voor Android loopt er prima op!

  Met Android 4.4 KitKat kan deze tablet zeker nog een tijdje mee.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.