Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Testversie van Android 4.4.2-update voor Galaxy Note 10.1 gelekt

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2014, 13:07 CategorieAndroid

Er is op het internet een testversie opgedoken van een Android 4.4.2-update voor de originele Samsung Galaxy Note 10.1 (GT-N8000). De opvolger van dit model, de 2014 editie, kreeg al eerder een update naar de nieuwste versie van Android.

De gelekte update is een zogenoemde testversie, dus het installeren hiervan is op eigen risico. Het geeft wel aan dat een officiële variant vermoedelijk niet lang op zich laat wachten. De update draagt versienummer N8000XXUDND5 en is beschikbaar via het forum van XDA.

KitKat

Samsung bracht de originele Note 10.1 in augustus 2012 op de markt. De tablet werd geleverd met Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Later volgde er een update naar 4.1.2 Jelly Bean. De Koreanen kiezen er nu dus voor versie 4.2 en 4.3 over te slaan en de tablet direct naar 4.4.2 te upgraden.

Zoals de naam al aangeeft beschikt de Galaxy Note 10.1 over een 10.1-inch scherm. De resolutie hiervan is 1280 bij 800 pixels. Verder heeft de tablet een Exynos 4412-processor (quadcore) met een kloksnelheid van 1,4 GHz en 2GB ram.

Topmodel

Bij zijn komst was de Note 10.1 het nieuwe topmodel van Samsung’s tabletlijn. Hij werd boven de Galaxy Tab-serie geplaatst en kreeg net als zijn phablet-naamgenoot de Samsung S-Pen mee. Hiermee kon je bijvoorbeeld notities maken.

In oktober vorig jaar kreeg de Note 10.1 een opvolger. Het nieuwe model beschikt over dezelfde naam met als toevoeging ‘2014 edition’ om verwarring te voorkomen. De tablet kreeg eerder deze maand al een update naar Android 4.4.2.

Note 2

De Koreanen zijn de afgelopen tijd druk bezig met het updaten van hun apparaten naar de laatste versie van Android. Vorig week berichtten we al dat er een update komt voor de Galaxy Note 2.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 10.1
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.