Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

VLC voor iPhone en iPad geüpdated: nu ook downloaden op achtergrond

Geschreven door
Geplaatst op18 april 2014, 14:59 CategorieApplicaties

VLC, de gratis app waarmee je video’s met verschillende bestandsformaten kunt bekijken, heeft vandaag een update gekregen met verschillende verbeteringen en toevoegingen. De laatste update was alweer even geleden, namelijk begin februari dit jaar.

Mappen in VLC

Als eerste is het met de nieuwe versie van VLC mogelijk om je bestanden te organiseren in mappen. Voorheen stonden al je bestanden door elkaar, waardoor de app al snel onoverzichtelijk werd, zeker als je hem vaak gebruikte. Door de toevoeging van mappen kun je films bijvoorbeeld snel sorteren op basis van genre of gezien en niet gezien.

Bestandsformaten

VLC staat bekend als app die vrijwel elk bestandsformaat ondersteunt. Dit betekend dat je na het binnenhalen van films het bestandsformaat niet hoeft om te zetten, wat een tijdrovend klusje kan zijn. Ook in deze update heeft VLC ondersteuning voor nieuwe bestandsformaten gekregen. Voortaan hoef je m4b, caf, oma, w64 audio en mxg video bestanden niet meer te converteren en kun je ze meteen afspelen.

VLC-ipad

Achtergrond

Voorheen moest je de VLC app en je iPad of iPhone altijd aan laten staan bij het inladen van nieuwe bestanden via je computer, in deze nieuwe versie hoeft dat niet meer. Je moet de app nog steeds aan laten staan, maar de app op de achtergrond aan laten staan is voldoende. Je kunt nu tijdens het inladen dus andere dingen doen terwijl de bestanden op je iPad gezet worden.

Verbeteringen

Naast al deze nieuwe mogelijkheden zijn er ook een aantal verbeteringen. Zo wordt video en muziek automatisch gepauzeerd wanneer je je koptelefoon uit je iPad of iPhone haalt, en downloadt de app bestanden sneller als je ze overzet vanaf je computer via draadloos internet.

VLC heeft ook altijd een aantal gestures gehad, maar sommige gebruikers voerden die per ongeluk uit waardoor iets gebeurde wat ze niet wilden. Daarom is er nu ook een mogelijkheid toegevoegd in de instellingen om deze gestures te deactiveren. Bovendien kun bij de instellingen ook vetgedrukte ondertiteling activeren, waardoor de ondertiteling beter leesbaar is.

De nieuwe update van VLC is vanaf vandaag gratis te downloaden via de App Store voor de iPhone en iPad.

  • VLC
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.