Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Weer twee nieuwe Android tablets van Acer gespot

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2014, 9:11 CategorieAndroid

Morgen is de grote dag voor Acer. De Taiwanese fabrikant houdt dan een persevenement in New York waar we de nieuwste producten op het  gebied van tablets, smartphones en computers gaan zien. Als we de geruchten en lekken mogen geloven brengt Acer een groot aantal nieuwe tablets mee en vandaag zijn wederom twee nog onaangekondigde Android tablets gespot.

Uit onder meer benchmarkresultaten konden we eerder deze maand al opmaken dat Acer werkt aan de 7.9-inch Iconia A1-840 en Iconia A1-840 FHD met Intel Bay Trail-processor, en ook lekten er afbeeldingen uit van een nog onaangekondigde Iconia B1-730 HD met Intel Atom-processor. Na een speurtocht door de verschillende benchmarks zijn dit weekend de Iconia A2-810 en de Iconia A5-810 opgedoken.

De Acer Iconia A2-810 is, als we de informatie in de benchmarks mogen geloven, een tablet met een formaat van rond de 8-inch die draait op een Intel Atom Z3745-processor met een kloksnelheid van 1.33GHz per core. De tablet beschikt daarnaast over 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. Het ips lcd-display heeft een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en het geheel draait op Android 4.2.2 Jelly Bean. Dit laatste lijkt vooralsnog ook het enige verschil met de Iconia A1-840.

De Acer Iconia A5-810 is op dezelfde benchmarkwebsite gespot maar bij dit model zijn de verschillen meteen duidelijk. Het gaat om een 7.9-inch tablet met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels die draait op een MediaTek ME8392 octacore-processor (met acht kernen). Verder zou de tablet uitgerust worden met 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is, twee camera’s, WiFi, Bluetooth, gps en Android 4.2.2 KitKat als besturingssysteem. Mogelijk is dit de 4G-versie van de Iconia A1-840 HD aangezien alleen de MediaTek-processor 4G-verbindingen ondersteunt.

  • Delen:
Acer Iconia A1 (A1-830)
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.