Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aanwijzingen voor 64-bit-ondersteuning Android gespot

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2014, 10:24 CategorieAndroid

Nagenoeg alle grote chipfabrikanten hebben inmiddels 64-bit-processors gepresenteerd maar het Android-besturingssysteem biedt vooralsnog geen ondersteuning voor deze chips. Uit de broncode van Android kan echter opgemaakt worden dat Google hier wel aan werkt.

64-bit-chips

Er gaan al een tijdje geruchten over een 64-bit-versie van Android, een logische ontwikkeling in de markt voor mobiele apparaten. Veel desktops en tablets draaien al op een 64-bit-processor en maken gebruik van een 64-bit-versie van Windows. Mobiele apparaten blijven op dit vlak nog achter maar fabrikanten van mobiele chips zijn sinds eind vorig jaar met een inhaalslag begonnen door 64-bit-chips aan te kondigen. Apple is momenteel de enige smartphone- en tabletfabrikant die met de iPhone en iPad 64-bit-producten op de markt gebracht heeft.

Meer werkgeheugen en rekenkracht

De huidige Android smartphones en tablets draaien nagenoeg allemaal op een 32-bit-processor en een 32-bit-versie van Android. Een 64-bit-processor geeft fabrikanten van tablets en ontwikkelaars van software meer mogelijkheden. Zo kan er meer werkgeheugen gebruikt worden in tablets en kunnen toepassingen die veel rekenkracht vragen sneller draaien. Er kan meer data in één actie verwerkt worden.

Aanwijzingen

Uit een wijziging in de broncode van Android kan deze week opgemaakt worden dat Google werkt aan ondersteuning voor 64-bit-processors. Google zou een 32-bit-versie van de software wil draaien op tablets of smartphones met een 64-bit-processor. Wanneer deze wijziging daadwerkelijk doorgevoerd wordt is niet duidelijk. Google zou de ondersteuning voor 64-bit in combinatie met de opvolger van Android 4.4 KitKat willen presenteren. De verwachting is dat dit tijdens Google I/O eind juni gebeurt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.