Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia One 7 budgettablet verschijnt in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2014, 13:49 CategorieAndroid

Een kleine maand geleden introduceerde Acer in New York twee nieuwe budgettablets; de Iconia One 7 en de Iconia Tab 7. Alleen het eerstgenoemde model wordt in Nederland gelanceerd en is inmiddels bij de eerste winkels verschenen.

Acer wil de komende jaren de tabletmarkt veroveren en het bedrijf gaf onlangs in een interview met Tablets Magazine aan binnen vijf jaar in de top 3 van grootste tabletfabrikanten te willen staan. De Taiwanese fabrikant focust zich met name op het low-end en middenklasse segment, en hierbinnen valt ook de nieuwe Iconia One 7.

Specificaties Iconia One 7

De Acer Iconia One 7 is een 7-inch tablet met weinig indrukwekkende specificaties maar wel een aantrekkelijke prijs. Voor een bedrag van 149 euro krijg je een ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een Intel Atom Z2560-processor.

Acer-Iconia-One-7-2

Verder is de tablet onder meer voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden, twee camera’s en een microUSB 2.0-poort. De batterijduur bedraagt volgens Acer zo’n 7 uur.

Het enige minpuntje is dat de Iconia One 7 momenteel nog op Android 4.2 Jelly Bean draait. Deze versie is inmiddels al wat verouderd, maar biedt vanzelfsprekend wel toegang tot de Google Play Store. Acer heeft gelukkig al wel direct een update naar Android 4.4 KitKat beschikbaar.

De tablet heeft een gewicht van zo’n 300 gram en is verder qua uiterlijk geen bijzondere tablet. Aan de achterzijde heeft Acer echter wel een bepaalde structuur aangebracht die volgens de fabrikant voor een betere grip moet zorgen.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Iconia One 7 kan reeds besteld worden bij onder meer Redcoon voor een prijs van 149 euro. Momenteel lijkt alleen de zwarte variant in Nederland te koop zijn, maar Acer heeft aangegeven verschillende kleurenversies te lanceren.

Wil je meer weten over deze tablet? Bezoek dan de productpagina van de Acer Iconia One 7. Hier vind je ook een video waarin alle features gedemonstreerd worden.

  • Delen:
Acer Iconia One 7 (B1-730HD)
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.