Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer komt dit jaar met high-end Android en Windows tablets

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2014, 10:31 CategorieAndroid

Acer is al sinds het begin een belangrijke speler in de tabletmarkt maar focust zich de laatste twee jaar met name op het low-end en middenklasse segment. Zo introduceerde de Taiwanese fabrikant onlangs nog twee nieuwe 7-inch tablets met een aantrekkelijk prijskaartje en werd begin dit jaar de Iconia A1-830 in het middenklasse segment op de markt gebracht. Dit jaar moeten er echter sinds lange tijd ook weer high-end tablets van de band rollen.

In een interview met NuTech laat Luca Rossi, vicepresident consumentenproducten bij Acer voor onder meer Europa, weten dat het bedrijf wil groeien in de tabletmarkt en niet meer alleen zal kijken naar de goedkopere modellen. Hoewel dit een deel van de markt waar momenteel het meeste te halen valt moet Acer verder kijken om groter te worden. Rossi geeft aan dat Acer de komende tijd meer in gaat zetten op high-end modellen maar dat een aantrekkelijke prijs nog steeds belangrijk blijft.

Volgens Rossi is Apple de concurrent die verslagen moet worden en dat is met name op prijs mogelijk. Een nieuwe high-end tablet van Acer moet dan ook in ieder geval goedkoper zijn dan een iPad van Apple. Rossi geeft aan dat de Taiwanese fabrikant een agressieve prijsstrategie zal gebruiken voor nog te lanceren tablets maar kan nog niet zeggen of deze modellen op Android of op Windows draaien. Rossi verwacht dat Windows de komende tijd flink wat marktaandeel zal winnen, met name op het gebied van tablets die een formaat van 9-inch of kleiner hebben. Voor deze modellen vraagt Microsoft sinds kort geen licentievergoeding meer waardoor fabrikanten de prijzen naar beneden kunnen bijstellen.

Acer heeft onlangs wel een nieuwe Windows 8 tablet gelanceerd; de Aspire Switch 10. Ook met dit model focust de Taiwanese fabrikant zich echter op het middenklasse segment waar prijsbewuste consumenten zoeken naar een nieuwe tablet of laptop. De Aspire Switch 10 is een zogenaamde hybride tablet, wat inhoudt dat het scherm in een keyboard dock geplaatst kan worden om het geheel als laptop te gebruiken.

Lees ook onze Acer Iconia A1-830 review.

  • Delen:
Acer Iconia A1 (A1-830)
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.