Apps in Google Play Store kopen nu mogelijk met PayPal-account

15 mei 2014 1 Minuut 9 Reacties
Google-Play-retina

Google heeft bekendgemaakt dat de Play Store per direct ondersteuning biedt voor PayPal. Bezitters van een PayPal-account kunnen deze toevoegen aan Google Wallet.

Een veel gehoorde kritiek van Android-gebruikers is dat je in de Google Play Store alleen met een creditcard applicaties kunt kopen. Er is één uitzondering want sommige providers bieden de mogelijkheid om apps via de telefoonrekening te laten betalen. Zonder creditcard of abonnement bij een provider die het ondersteunt kun je alleen gratis apps downloaden. Daar komt vandaag verandering in want Google ondersteunt sinds vandaag ook PayPal.

Google heeft zojuist bekendgemaakt dat de Google Play Store per direct ondersteuning biedt voor PayPal. Bezitters van een PayPal-account kunnen deze vanaf nu toevoegen aan Google Wallet, het onderdeel van Google waar alle betalingen mee geregeld worden. Vervolgens kan vanuit Google Play direct met de Google Wallet, en dus het PayPal-account, betaald worden. Deze optie is per direct beschikbaar voor alle Nederlandse en Belgische Android-gebruikers met een PayPal-account.

PayPal is een populaire dienst waarmee je online betalingen kunt uitvoeren. Aan een account kun je een rekening of creditcard koppelen en het is mogelijk een tegoed op de PayPal-rekening te laten zetten. Als dat niet gewenst is kun je bedragen die je met je PayPal-account uitgeeft binnen enkele dagen van je rekening laten afschrijven. Daarnaast kun je met de dienst eenvoudig geld overschrijven naar een e-mailadres (gekoppeld aan een account) en hoef je geen gegevens van bijvoorbeeld een creditcard door te geven bij een aankoop.

Update: De optie blijkt nog niet voor iedereen zichtbaar. Deze wordt geleidelijk uitgerold.

Reacties (9)