Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus lanceert MeMO Pad 8 met Full HD-display en Moorefield-chip

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2014, 22:08 CategorieAndroid

Het ging zonder een grotte presentatie maar Asus heeft vandaag in Japan een gloednieuwe tablet aangekondigd. De Taiwanese fabrikant brengt samen met telecomprovider KDDI de een nieuwe variant van de MeMO Pad 8 op de markt.

De Asus MeMO Pad 8 die reeds een tijdje in Nederland te koop is beschikt over weinig indrukwekkende specificaties maar is een leuke middenklasse tablet. In Japan is er deze week een nieuwe variant van dit model gelanceerd, voorzien van een hogere resolutie en een nieuwe processor.

De nieuwe MeMO Pad 8 is op verschillende punten verbeterd. Zo is de resolutie van het ips lcd-display verhoogd van 1.280 bij 800 pixels naar 1.920 bij 1.200 pixels. Onder de motorkap wordt geen gebruik meer gemaakt van een MediaTek-processor maar een Intel Atom Z3580-processor.

Asus-MeMO-Pad-8-nieuw

De Intel Atom Z3580 is lid van de gloednieuwe Moorefield-familie van Intel. De chip is voorzien van vier kernen die een kloksnelheid van 2.3GHz hebben en worden vergezeld door een PowerVR G6430 grafische processor. De chip moet zorgen voor krachtigere prestaties, zonder aan batterijduur in te leveren.

Verder is de tablet voorzien van 2GB aan werkgeheugen in plaats van 1GB, 16GB aan intern opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, een 1.2 megapixel webcam aan de voorzijde voor videogesprekken en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. Voor draadloze communicatie is de tablet uitgerust met Bluetooth 4.0, NFC en WiFi. Ook mobiel internet is mogelijk via 4G/LTE.

De nieuwe MeMO Pad 8 draait op Android 4.4 KitKat met daar overheen de Zen-interface die door Asus zelf ontwikkeld is. De tablet heeft een gewicht van 305 gram en is maar 7,45 millimeter dik. De 4.350mAh batterij moet ervoor zorgen dat je een volledige dag met één lading vooruit kunt.

Voorlopig wordt de MeMO Pad 8 met Full HD-display alleen in Japan gelanceerd, in samenwerking met KDDI. De prijs is echter nog niet bekendgemaakt. Of en wanneer de tablet naar Europa komt is nog niet bekend.

Lees ook onze Asus MeMO Pad 8 review.

  • Delen:
ASUS MeMO Pad 8
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.